Hermansson tror på seier i UFC-debuten

UFC-KLAR: Jack Hermansson gleder seg til UFC-debuten lørdag.

UFC-KLAR: Jack Hermansson gleder seg til UFC-debuten lørdag. Foto: Andreas Roaldsnes.

- Jeg ser for meg en submission eller stoppage i slutten av første runde.

02.09.16 20:25

HAMBURG (Nettavisen): Etter åtte strake proffseirer håpet Jack Hermansson (28) fra Frontline Academy i Oslo at han skulle få den etterlengtede beskjeden.

Drømmen om å konkurrere i UFC hadde han hatt siden han begynte å trene MMA, og få dager etter seieren mot Ireneusz Cholewa på Ventator 3-stevnet i Milano i mai tikket det inn en melding fra manageren.

- Han lurte på hva jeg skulle i september. Jeg svarte at jeg ikke hadde noen planer. Da sendte han meg UFC-logoen tilbake. Det var en veldig, veldig deilig følelse å endelig komme til stedet man vil. Det kom noen gledestårer da, minnes Hermansson.

- Litt nervøs

Nettavisen møter svensken på utøverhotellet i Hamburg - bare timer før den etterlengtede UFC-debuten. 28-åringen innrømmer at han merker at han er del av noe større nå.

- Det er litt mer oppstyr rundt dette og mer oppmerksomhet, men alt er veldig profesjonelt og flyter veldig bra. Jeg tror største forskjellen blir selve kampen, arenaen og publikum.

- Er du mer nervøs enn før tidligere kamper du har gått?

- Kanskje litt mer, og det går litt opp og ned. Det er ikke uvanlig for meg, og jeg pleier å få alle nervene rett før kampen. Vi får se om det er positivt eller negativt at det kommer litt tidligere nå. Det kan gå begge veier, det kan hende jeg bearbeider det ganske bra i dag, så det slipper når det nærmer seg matchen. Det håper jeg på. Det er mye visualisering som foregår i hodet, og jeg tror det er det som setter i gang nervene også, sier Hermansson.
(artikkelen fortsetter under bildet)

I TYKT OG TYNT: Jack Hermansson og Kenneth Bergh under gårdagens trening på utøverhotellet i Hamburg. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Har vokst som fighter

Veien mot UFC-kontrakten ser kanskje enkel ut fra utsiden. Svensken fikk imidlertid en liten nedtur da han allerede fem kamper inn i proffkarrieren fikk kontrakt med Bellator. Etter to strake tap og terminert kontrakt i 2013, så veien mot UFC lang ut. Tre år, åtte strake seirer og timevis med hardt arbeid senere er Jack der han ønsker å være.

- Det var bare som en læringsprosess for meg. Jeg hadde 5-0 i macther før jeg kom til Bellator, så røk jeg på to strake tap der. Jeg tok med meg mye lærdom fra de kampene og i etterkant er jeg faktisk glad for at jeg tapte dem. Jeg lærte mye, pluss at jeg slipper å sitte fast i en Bellator-kontrakt når jeg skal til UFC, smiler Hermansson.

- Hva er forskjellen på deg nå og den fighteren du var i Bellator for tre år siden?

- Jeg tror at jeg er mentalt sterkere, og selvfølgelig har jeg utviklet meg som fighter også. Jeg har et mer komplett game, og det er ekstremt sjelden at jeg havner i situasjoner som jeg ikke vet hvordan jeg skal håndtere. Jeg har blitt smartere med treningen, mer effektiv og i bedre form.

Tøff motstander

I UFC-debuten venter Scott Askham - en høyreist 28-åring fra Doncaster i England. Briten har allerede fire UFC-kamper på baken og kommer fra en imponerende knockoutseier i sin forrige kamp.

- Han er en bra motstander, en bra test, og jeg liker at jeg skal møte en som har gått noen kamper. Han er erfaren og har vist seg fram i UFC. Da har folk et forhold til ham, og vi får litt flere øyne mot oss under kampen.

- Han har en kroppsfasong som alltid er utfordrende. Han er høy, ganske stor og bra stående og på bakken, er south paw og er litt "tricky". Han har en del farlige teknikker som jeg må se opp for.

- Hvor mye tid bruker du på å studere motstanderen før kamper?

- Ikke så veldig mye. Jeg har sett de fem siste kampene hans en gang, og det er det. Det er ikke så mye. Mohsen (Bahari, lagkamerat og trener) er utrolig flink til å se på kamper og plukke opp det jeg trenger å jobbe på med en gang. Vi har kjørt gjennom en hel del ting på treningen, som kommer til å hjelpe meg under kampen.

- Hva ser du for deg når du visualiserer kampen?

- Det er aldri det samme hver gang jeg visualiserer, men jeg vinner alltid. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bevege meg mye, og han kommer til og bli frustrert, og jeg kommer til å høyne tempoet. Når jeg gjør det, tror jeg ikke han klarer å følge med, verken på hastigheten på hendene mine eller på brytingen. Jeg tror jeg blir litt for kjapp når jeg kommer i gang. Jeg ser for meg en submission eller stoppage i slutten av første runde.

Se fredagens innveiing her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.