Hevder kamper i UFC er avtalt spill

HEVDER KAMPER BLIR FIKSET: Wanderlei Silva kommer med oppsiktsvekkende påstander på sin Facebook-side.

HEVDER KAMPER BLIR FIKSET: Wanderlei Silva kommer med oppsiktsvekkende påstander på sin Facebook-side. Foto: Lars Baron (Getty Images)

- Jeg kan bevise det, sier den tidligere MMA-utøveren Wanderlei Silva.

Ultimate Fighting Championship (UFC) er blitt en svært stor organisasjon i løpet av de siste årene, i takt med den raskt økende interessen for Mixed Martial Arts (MMA) verden rundt.

UFC er den største organisasjonen innenfor MMA, og håver inn store penger takket være fulle hus de fleste steder hvor stevnene holdes.

Nå kan populariteten få seg en alvorlig knekk, dersom påstandene fra den tidligere UFC-utøveren Wanderlei Silva stemmer.

- Det er avtalte kamper - jeg kan bevise det. Jeg har ikke sluppet bomben ennå. Jeg har ikke fortalt alt jeg vet, skriver Silva på Facebook.

- Enten gjør du som de sier, eller så sparker de deg. Jeg gir ikke opp før de fristiller utøverne. Denne promotoren dreper sporten vår. Utøverne blir svært dårlig betalt. Vi skal organisere oss og snart kommer jeg med nyheter til mine brødre i ringen. Det kan ikke fortsette sånn som nå. Enkelte har forsøkt å kjøpe meg, men jeg er ikke til salgs, fortsetter han.

Wanderlei Silva har vært i konflikt med UFC siden han stakk av fra en dopingtest og ble utestengt på livstid, samt ilagt saftige bøter.

Noen bevis på kampfiksing har Silva foreløpig ikke lagt fram, men siste ord i denne saken er neppe sagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag