Historisk seier til Cecilia Brækhus

HISTORISK SEIER: Cecilia Brækhus med sine fire VM-titler.

HISTORISK SEIER: Cecilia Brækhus med sine fire VM-titler. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nå har hun fire verdensmestertitler.

14.09.14 00:55

Den norske bokseren Cecilia Brækhus gikk lørdag kveld seirende ut av VM-duellen med Ivana Habazin under et stevne i danske København.

Dermed er den norske yndlingen blitt historisk.

Brækhus står nå med hele fire VM-titler. Tre av dem hadde hun fra før, fra forbundene WBA, WBC og WBO. Lørdag tok hun også over IBF-beltet.

32-åringen fra Bergen vant oppgjøret på poeng etter ti runder. Brækhus hadde stort sett kontroll gjennom hele kampen og var aldri truet.

Sluttresultatet ble 100-90 i favør Brækhus.

- Det er vanskelig å finne ord. Jeg har bare én ting å si, og det må dere høre nøye på. Dette kommer fra hjertet: Uten dere er det ingen meg. Bare sånn at dere er klare over det. Okei?, sa Brækhus over høytaleranlegget i København.

- Det var moro. Hun veier fem kilo mer enn meg, så jeg bestemte meg for å ikke gå for knockout. Jeg ville vise fram boksingen min og hva jeg har lært den siste tiden. I tiende runde var jeg nære, men jeg koste meg og hadde det kjempegøy, utdypet Brækhus videre om kampen overfor Viasat.

- Jeg visste at jeg møtte en fighter. Vi vet at hun (Habazin) startet oppkjøringen til kampen for fire måneder siden, og at hun er en tøff jente. Boksemessig var jeg selvfølgelig bedre enn henne. Jeg var et par kilo for lett i denne kampen, men jeg er veldig glad, sa hun videre til Viasat.

Kontroll
Den norske bokseren gikk hardt ut i første runde og tok styringen i kampen. Hun fikk inn både gode høyreslag og venstreslag mot Habazin tidlig i runden og ifølge Viasats kommentatorer tok hun den første runden med 10-9.

I den andre runden kom motstanderen litt bedre med, men Brækhus forsvarte seg også godt. Også denne runden gikk til Brækhus med 10-9.

Slik fortsatte kampbildet også i den tredje og fjerde runden. Habazin slet med å få tak på Brækhus, som virket fin og lett i beina der hun danset rundt.

De gangene Brækhus satte inn støtet, kunne man se at den kroatiske jenta fort fikk problemer. I den femte runden ble Habazin og sendt rett i tauene og det så ut til at hun hadde vondt. Brækhus fortsatte å levere solide slag.

Og mens den kroatiske motstanderen stadig vekk virket mer og mer ustødig, så Brækhus bare friskere og friskere ut og slo hardere og bedre.

Habazin hentet seg litt inn igjen i den åttende runden, men var likevel ikke på nivå med Brækhus. I den niende og tiende runden var den norske jenta igjen overlegen og dermd var det ikke overraskende at hun vant på poeng.

Mathis neste?
Habazin hadde før møtet med den norske førstedamen vunnet 13 av 14 proffoppgjør. Brækhus på sin side forblir ubeseiret som proff i 26 kamper.

Ifølge VG og andre norske medier var den franske hardhausen Anne-Sophie Mathis på plass i København lørdag for å følge Brækhus i ringen.

Knockouteksperten gikk på et poengtap mot den norske jenta for rundt to år siden og har vært svært lysten på revansj siden det forsmedelige tapet.

Overfor VG bekrefter hun at det jobbes med å få til en omkamp mot Brækhus og dette kan bli den neste, store utfordringen for verdensmesteren.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.