Gå til sidens hovedinnhold

- Hvem ser dumme ut på dette kartet?

UFC-presidenten raser mot forbud i New York.

Mixed Martial Arts og idrettens største organisasjon The Ultimate Fighting Championship gjør stor suksess på verdensbasis.

Sporten er blant verdens raskest voksende, og stadig flere finner interesse i idretten, som trekker inn elementer fra flere forskjellige kampsportgrener.

UFC har sin base i Las Vegas, men arrangerer stevner verden over, flere ganger i måneden.

I USA er MMA i ferd med å bli en stueren sport, men det er fortsatt én stat som tviholder på sitt forbud - nemlig New York.

- Voldelig
Etter en ny avstemning denne uken, ble det klart at det ikke vil bli arrangert MMA-konkurranser i New York i år heller.

Av de 104 stemmene var man avhengig av at 76 personer stemte for, for at forbudet skulle oppheves, men da stemmene var telt opp var det 69 for og 35 imot.

Gruppen på 35 som stemte imot oppheving av forbudet, har nå publisert et brev der den blant annet viser til tidligere UFC-fighter Quinton «Rampage» Jackson sin satirevideo «How to pick up a girl».

- Hatefulle hendelser forbundet med MMA, sportens voldelige natur og den negative effekten sporten kan ha på våre innbyggere, spesielt barn, øker vår bekymring, heter det i brevet.

Forbudet i New York har ført til stor irritasjon hos UFC-president Dana White, som forrige måned la ut et kart på Twitter (toppbildet) og skrev følgende:

- Jeg har et spørsmål til alle sammen. Hvem er det som ser dumme ut på dette kartet?

UFC støttes av NBA-stjerne
Foreløpig blir det altså ingen UFC-stevner i New York, til tross for at trykket begynner å bli stort. Flere og flere krever legalisering.

UFCs lett tungvektsmester Jon Jones regnes som en av verdens to beste fightere og er fra nettopp New York. NBA-profilen Shaquille O'Neal mener det ville vært synd og skam om han ikke fikk gå kamp på hjemmebane.

- Når du tenker på New York og Empire State, er vi på topp i alt. Vi burde ha minst 50 stevner i året i New York. Den beste fighteren i verden er fra New York. Jeg har vært en stor fan av MMA siden det startet opp. Da jeg begynte å trene MMA for 20 år siden, begynte jeg å vinne titler, sier basketstjernen til Times Union.

Til tross for forbud i New York, ruller UFC-sirkuset videre allerede kommende helg når veteranene Rashad Evans og Dan Henderson møtes i Winnipeg.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg