*Nettavisen* Sport.

Hytten tapte i Sverige

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg er utrolig skuffet, men jeg gir meg ikke.

Thomas Hytten fikk et tøft møte med ubeseirede Niklas Bäckström i Karlstad lørdag kveld.

MMA-kampen gikk under organisasjonen Vision Fighting Championship og vinneren vil trolig få et møte med Martin Svensson i kamp om tittelen i fjærvekt.

- Han var sterk
Hytten ønsket å holde kampen stående eller havne på toppen hvis kampen gikk til bakken, men måtte finne seg i å jobbe fra ryggen gjennom store deler av kampen mot den gode grappleren.

I andre runde gikk dommeren inn og avbrøt kampen da Bäckström pepret Hytten med slag fra mount.

- Motstanderen min hadde en bra gameplan, som han fulgte bra. Han er lang og hadde en bra thaiclinch, som han brukte for å sette opp nedtakninger, sier Hytten til Nettavisen.

- Han fikk meg på ryggen og var sterk fra topp.

Skadet foten
For bare en uke siden, hoppet Hytten rundt på krykker etter å ha skadet foten på trening. Da Nettavisen møtte 39-åringen før helgens kamp, ønsket han ikke at det skulle skrives noe om skaden, slik at motstanderen kunne utnytte det.

- Merket du noe til skaden under kampen?

- Jeg sparket med den vonde foten i ren refleks i andre runde og kjente det med en gang, men det var ikke det som var avgjørende for utfallet.

Hytten var langt ifra fornøyd med egen innsats i lørdagens kamp, men lover at han ikke er ferdig som MMA-fighter.

- Jeg er utrolig skuffet, men jeg gir meg ikke.

Håkon Foss, som trener sammen med blant andre Hytten, Simeon Thoresen og Mohsen Bahari på Frontline Academy, gikk sin første proffkamp på samme stevnet, og vant med armbar mot Nisse Påholm i første runde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.