Kampsportene vurderer nye sikkerhetsreformer

SENTRAL: Idrettspresident Børre Rognlien er fremdeles skeptisk til å endre knockoutloven slik reglene er i dag.

SENTRAL: Idrettspresident Børre Rognlien er fremdeles skeptisk til å endre knockoutloven slik reglene er i dag. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Idrettspresidenten håper at utøvere som veksler mellom ulike kampsporter, bare skal få ha én startbok.

Mandag var idrettsstyret i møte med kampsportforbundene for å drøfte regjeringens høringsforslag om endringer i knockoutloven. Forslaget går også inn for å oppheve det norske forbudet mot proffboksing.

- Det var et veldig opplysende og saklig møte. Vi konstaterer at bokseforbundet er godt fornøyd med det som er blitt sendt ut på høring av departementet. De er avhengig av å få tre forskrifter i knockoutloven oppmyket for å komme ut av suspensjonen de nå er ilagt av Det internasjonale bokseforbundet (AIBA), sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

- Sikkerhetsmessige hull

Samtidig som diskusjonen går ut på å øke risikoen, ønsker Rognlien å få på plass tiltak som kan bedre og ivareta sikkerheten i kampsportene. Han ønsker velkommen ideen om at en utøver kun kan forholde seg til én startbok.

- Under samtalene har vi oppdaget at startbøkene ikke følger utøveren på tvers av idrettsgrenene. Vi vil prøve å få til en reform som gjør at startbøkene inneholder resultater fra alle kamper man har deltatt i, uansett idrett.

- Det vil være sikkerhetsmessige hull hvis du har en startbok for hver idrett. Det kan ikke være slik at du kan stille til boksing og bli knocket ut, for så å kunne stille i kickboksing 14 dager senere uten karantene, sier Rognlien.

Ifølge idrettspresidenten var kampsportsforbundene positivt innstilt til alle forslag om å bedre sikkerheten under mandagens møte.

Vil prøve å stå samlet

Regjeringens har foreslått å endre tre sikkerhetsbestemmelser i knockoutforskriften. Endringene åpner for unntak i kamplengde, heve aldersgrensen til 40 år og fjerne kravet om bruk av hjelm. Det er satt en høringsfrist til 28. mai.

- Til sjuende og sist må det være departementet som konkluderer, men vi skal forsøke å samarbeide med kampsportene for å se om vi kan komme til en felles uttalelse. Slik jeg ser det nå, tyder det meste på at vi kommer til å stå sammen om å bevare knockoutloven, sier Rognlien. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag