*Nettavisen* Sport.

Kampsportlegende til Norge

John Olav Einemo venter celebert brasiliansk besøk.

04.02.13 13:27

John Olav Einemo er i full gang med planleggingen av andre stevne i Norwegian Grappling Leaugue.

3563747

Arrangementet vi finne sted i Stavanger 16. februar, og den tidligere MMA-fighteren kan friste med svært så celebert selskap.

Jiu-jitsu-legenden Roger Gracie, som nå fighter i UFC, kommer nemlig til oljebyen for å hjelpe til med blant annet dømming på selve stevnet lørdag, i tillegg til å holde seminar søndag.

- Det er veldig gøy at han tar turen. Han kommer fra den legendariske Gracie-familien og var en gang en av mine fremste rivaler, sier Einemo til Nettavisen.

Nordmannen er faktisk den eneste som har slått Gracie i en kamp i den svært så prestisjetunge Abu Dhabi Combat Club (ADCC). Det skjedde i 2003.

Før stevnet i Stavanger frister Einemo med pengepremie til vinneren og muligheten til å kunne kalle seg Norges beste grappler.

- Kommer ikke folk nå, er dem dumme, mener jeg. Du kan konkurrere så mye du vil i utlandet, men kommer du ikke hit, blir du ikke Norges beste grappler.

Vinneren av absolutt-klassen (fri vektktklasse) vil stikke av med en pengepremie på 5000 kroner, samt tittelen Norges beste grappler. Det blir også mulig for folk på lavere nivå å vise seg fram.

Einemo håper at Stavanger-folket vil bidra til å gjøre stevnet til en like stor suksess som det første stevnet i Lørenskog.

- Sist gang hadde vi rundt 200 deltakere, det var masse publikum, og vi vil prøve å få til noe lignende på de neste stevnene også.

Les mer om regler, vektklasser og nivåer her.

Her kan du se Roger Gracie i aksjon:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.