RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karrierene står på spill når to norske boksere møtes


- JEG ER BEST; sier Tim-Robin Lihaug.
- JEG ER BEST; sier Tim-Robin Lihaug. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det er vinn eller forsvinn for Smaadal og Lihaug.

Karrierene står på spill når Tim-Robin Lihaug og Simen Smaadal møtes i supermellomvekt på boksegallaen til Sauerland i København 13. september.

Begge kommer til kampen med åtte kamper på rekordlistene sine.

Smaadal, som trenes av den gamle bokseren Thomas Hansvoll, har vunnet alle sine kamper. Lihaug, som før denne kampen tok turen til Torreveija, og som der trener med Tønsberg-mannen Ulf Johansen, har tapt én kamp.

Imponert

Smaadal har forberedt seg til dette norske toppoppgjøret på hjemmebane under vante omgivelser, mens Lihaug har trent etter prinsipper både Steffen Tangstad og Ole Klemetsen brukte, for Ulf Johansen har vært med i treningen av begge de norske superbokserne.

- Jeg er imponert over det Lihaug har gjort på trening den tiden han har vært hos meg her i Spania, så jeg er overbevist om at han slår Smaadal den 13. september, sier Johansen i en pressemelding Sauerland har sendt ut.

- Dette har vært den beste treningsleiren jeg noensinne har vært gjennom, sier Lihaug om treningen i Torreveija. Han forteller om to daglige treningsøkter med Johansen.

- Det har vært seriøs trening, der Johansen hele tiden har pushet meg til å gjøre ting bedre og smartere, forteller Lihaug.

Bedre

- Jeg vet at Simen (Smaadal) kommer til å bokse på topp i København. Han er seriøs og har forberedt seg bra, men jeg er overbevist om jeg er den beste av oss, så seieren blir min, sier Tim-Robin Lihaug.

Det eneste tapet hans kom mot svensken Oscar Ahlin. Da ble han slått ned i løpet av tre runder, men Sauerland ga ham en ny sjanse.

Han har bokset på topp etter tapet for svensken, men dersom han ikke kommer seg forbi Smaadal og vinner den 13. september, er det vel tvilsomt om han får en ny sjanse i den tyske boksestallen.

SIMEN SMAADAL er neppe enig med Lihaug om hvem av dem som er best.


Det er forresten Cecilia Brækhus og svensken Erik Skoglund som bokser hovedkampene på stevnet i TAP 1 i København om snaue 14 dager. Brækhus setter de tre VM-titlene hun har på spill, men skal også forsøke å sikre seg tittelen i International Boxing Federation (IBF) i kampen hun skal gå mot kroatiske Ivana Habazin.

Også lett tungvekteren Alexander Hagen som trenes av Oslo-mannen Max Mankovitz, bokser på dette stevnet i København. Han møter ukrainske Jevgenij Makhtejenko.

Seriøs

Ulf Johansen tror det blir et flott stevne i København, men han er naturlig nok mest opptatt av Lihaug som han har trent de siste ukene.

- Tim-Robin er seriøs, og han lærer fort. Han gir 100 prosent, og han er i kjempeform. Det kan jeg garantere, sier Johansen, som forresten var i trenerteamet til svenske Oscar Ahlin da han slo ut Lihaug 13. april i fjor.

Stevnet blir sent på Viasat, men ikke på noen åpen kanal. De som ønsker å se Cecilia Brækhus, Tim-Robin Lihaug og Alexander Hagen må kjøpe dette stevne og denne boksesendingen spesielt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere