*Nettavisen* Sport.

Klart for boksesportens drømmekamp

SUPERDUELL: 2. mai smeller det mellom Manny Pacquiao og Floyd Mayweather i Las Vegas Foto: - (Afp)

Manny Pacquiao møter Floyd Mayweather i mai.

Kampen de boksefrelste og en hel idrettsinteressert verden har ventet på er endelig på plakaten: Manny Pacquiao mot Floyd Mayweather.

De to gigantene innen boksesporten skal møtes i Las Vegas 2. mai. Det var amerikanske Floyd Mayweather som først offentliggjorde nyheten via sosiale medier. Dermed satte han sluttstrek for mange ukers spekulasjoner om det virkelig kom til å bli en kamp mellom dem.

- Det en hel bokseverden har ventet på veldig lenge, er endelig blitt en realitet. Mayweather vs. Pacquiao går 2. mai i Las Vegas. Avtalen er i orden, skrev den ubeseirede amerikaneren.

- Jeg har lovet tilhengerne mine at kampen skulle komme, og nå er den her, fortsatte han. Samtidig la han ved et bilde fra signeringen av kontrakten.

Det er virkelig snakk om et gigantmøte. Mayweather er som nevnt ubeseiret, mens filippinske Pacquiao er den eneste bokseren som har vært verdensmester i åtte forskjellige vektklasser.

Glad

- Jeg er veldig glad for at tilhengerne våre endelig får se denne kampen, for de har ventet lenge, altfor lenge, på at dette skulle gå i orden. Det har jo vært snakk om dette i flere år, sier Pacquiao.

Han har også offentliggjort et bilde fra kontraktsigneringen.

Det er også klart at kampen kommer til å gå i MGM Grand Garden Arena i den berømte og beryktede spillebyen i Nevada-ørkenen.

- Jeg kan ikke si annet enn at tilhengerne våre virkelig fortjener å se denne kampen. Jeg er veldig glad vi kunne bli enige, legger filippineren til.

Pacquiaos manager Eric Pineda sier at kampen har vært i orden en liten stund, men det var enighet om at Mayweather skulle offentliggjøre den.

- Vi har sittet på denne nyheten, men Pacquiao har allerede begynt treningen og vært i gang i 14 dager. Han kommer til å flytte treningsleiren sin til USA i begynnelsen av mars, forteller manageren.

- Forberedelsene må være grundige, for dette kommer til å bli hans tøffeste kamp, ingen tvil, sier Pineda.

Største kamp noensinne

Ingen er i tvil om at det er snakk om den største kampen i boksehistorien noensinne. Mayweather er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC), mens Pacquiao holder VM-tittelen i World Boxing Organization (WBO).

Vinneren av gigantmatchen kommer også til å bli den rikeste bokseren noen gang, for det er ventet astronomiske inntekter via betal-TV. Disse inntektene går i alle vesentlighet til bokserne, og vinneren får selvsagt mest.

- Vi har jobbet med denne kampen i mer enn fem år, så det er klart at rekorder kommer til å bli satt på mange områder, ikke minst når det gjelder økonomi, sier Ken Hershman, presidenten i TV-selskapet HBO Sports. Det er dette selskapet som har rettighetene til kampen.

- Vi er svært stolte av at vi er en del i denne historiske boksebegivenheten, forteller han.

I amerikanske medier blir det hevdet at Mayweather får 60 prosent av potten. Det er ventet at han kan putte 120 millioner dollar (ca. 750 millioner kroner) på kontoen sin etter kampen. Pacquiao får trolig rundt 80 millioner dollar. Ikke småpenger det heller.

Men for tilhengerne er det viktigste å få avgjort, en gang for alle, hvem som er verdens beste bokser uansett vektklasse. 2. mai faller avgjørelsen på det spørsmålet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.