Gå til sidens hovedinnhold

Knocket ut legenden

- En av mine beste seirer.

Blodig og forslått samlet Juan Manuel Marquez seg og slo ut bokselegenden Manny Pacquiao i lørdagens storkamp i weltervekt i Las Vegas.

39-årige Marquez pådro seg nesebrudd og trolig hjernerystelse i møtet med Pacquiaos knallharde slag, men ett sekund før slutt i sjette runde fikk han full treff med en høyre som traff filippineren midt i ansiktet. «Pac-Man» falt i gulvet med ansiktet først.

– Det føles flott å ha avgjort kampen uten å levne noen tvil. Jeg kontret ham ut. Han prøvde veldig mange slag, men han misset, og det åpnet for kontringer. Det var slik jeg avgjorde, sa Marquez, som i fjerde forsøk slo Pacquiao for første gang.

Mexicaneren har hevdet at han burde vunnet de tre tidligere kampene, selv om to endte med Pacquiao-seier og en uavgjort.

Sjokk
På Filippinene er folk i sjokk etter at landets største idrettshelt fikk sitt annet strake tap. Nå spekuleres det i om Pacquiaos strålende karriere kan være over. Han er den eneste med VM-tittel i åtte vektklasser, og han har av mange vært regnet som verdens beste bokser uansett vektklasse.

– Jeg ble truffet av et slag jeg ikke så, sa Pacquiao, som etter nedslagningen lå under tauene noen minutter før han ble hjulpet på beina.

– Jeg mente at jeg begynte å få taket på ham, men så ble jeg truffet av et hardt slag som jeg ikke ventet.

Pacquiao deltok ikke på pressekonferansen etter kampen, der ingen titler sto på spill. Han ble sendt til sykehus for undersøkelser.

Gir seg ikke
Avslutningen av kampen var sjokkerende ikke bare for Pacquiaos tilhengere i hjemlandet, men også for de 16.348 tilskuerne. Pacquiao var stor favoritt.

Marquez ga Pacquiao problemer i de tre første kampene, men hadde aldri slått ham ned før i 3. runde lørdag. Mexicaneren ble selv slått ned i 5. runde, men så avgjorde han alt i den neste.

Pacquiao avviste snakk om at han er ferdig og sa at han vil møte Marquez igjen.

– Jeg skal hvile, og så er jeg klar til å kjempe igjen. Jeg tar gjerne en femte kamp, sa han.

Marquez sa at han ikke tenker på en ny kamp mot Pacquiao nå.

– Dette var en av mine beste seirer. Akkurat nå vet jeg ikke hva som venter, sa han. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley