Gå til sidens hovedinnhold

Knockoutseier for Brækhus

Cecilia Brækhus vant oppskriftmessig mot Mikaela Laurén, men innrømmer at hun fikk sjokk underveis.

STOKKE (Nettavisen): Cecilia Brækhus fikk en tøffere kamp enn sist hun møtte Mikaela Laurén, men endte opp som seierkvinne i møte med svensken i Oslofjord Convention Center lørdag.

I sjette runde sendte Brækhus Laurén i kanvasen med en tung venstre. Kort tid etterpå gikk dommeren inn og stoppet kampen, da Laurén tydelig slet med å holde seg på beina.

- Den var klokkerklar, den høyren og så venstre etterpå. Det er akkurat det vi har trent masse på de siste ukene, sier Brækhus til Nettavisen etter kampen.

- Jeg var sjokkert

Hun snakker om slagene som sørget for at hennes svenske motstander havnet på ryggen i sjette runde, mens Brækhus selv snudde seg mot publikum for å feire.

- Er du overrasket over at hun reiste seg?

- Ja, jeg var sjokkert over at hun kom seg opp igjen. Jeg bare «hæ!?» Det var ingen som skjønte at hun kom seg opp igjen der. Jeg tror alle ble overrasket. Mikaela kjempet som en løvinne der inne, sier Brækhus.

Selv om hun er klar på at hun aldri undervurderer motstandere og peker på det som grunnen til at hun er ubestridt mester, innrømmer hun at Laurén var enda tøffere enn hun trodde.

- Ja, hun var råtøff. Det som er litt spesielt i Norge, er at før kamp blir alle bokseeksperter - selv de som aldri har vært på boksekamp før. Vi har fulgt Mikaela sin karriere lenge, og hun har vært i beintøffe kamper. Hun har gått mot (Christina) Hammer i Tyskland og gått mange kamper på kort tid. Det gjør noe med en fighter. I tillegg til at hun i utgangspunktet har en fighterspirit og vilje ut av en annen verden.

Les også

Nysæter vant knalltøff kamp

Les også

Eggan debuterte med seier

Brækhus sier hun sjelden går inn for å knocke ut motstandere, men gjorde et unntak for Mikaela Laurén, som virkelig har gjort sitt for å promotoere lørdagens kamp med sine knallharde meldinger.

- Jeg elsker finessene ved boksing, jeg elsker leken og dansen. Jeg er heller ikke noe aggresivt menneske som har lyst til å skade folk, så jeg går sjelden inn i ringen for å knocke noen, men Mikaele dro den ganske langt og gjorde meg forbanna. Hele campen ble lagt opp for å knocke henne ut.

Mikaela Laurén takket Brækhus for muligheten til å bokse mot henne igjen.

- Jeg er utrolig skuffet. Jeg er også utrolig takknemlig for at jeg fikk den sjansen her i Norge mot verdens beste bokser som er ubeseiret, sa Laurén etter kampen.

Laurén gikk hardt ut

Laurén gikk hardt ut og så også ut til å bruke mye krefter i åpningsrunden, uten at det resulterte i annet enn at hun løp inn i flere Brækhus-slag.

Selv om Brækhus er overlegen teknisk, kriget Laurén på og gjorde det til en tøff batalje i de to første rundene.

I tredje runde skrudde Brækhus opp tempoet og hadde Laurén i trøbbel i det siste halvminuttet da hun matet på med slag, mens svensken kun forsvarte seg mot Brækhus-bombene.

Brækhus fortsatte å styre kampen i den fjerde runden og landet flere gode kombinasjoner mot sin svenske rival.

I den femte runden måtte Brækhus ta to store høyreslag, men svarte med samme mynt og landet selv en tung høyre, samt flere gode kombinasjoner.

Brækhus rystet Laurén flere ganger i den sjette runden og fikk til slutt knockouten hun var ute etter. Først sendte hun Laurén i kanvasen med en tung venstre. Da kampen ble satt i gang igjen var svensken tydelig sjanglete, og dommeren hadde intet annet valg enn å stoppe kampen.

Les også

Ulovlig Facebook-strømming snøt Brækhus for store summer

Les også

Søndagens Premier League-rykter

Kommentarer til denne saken