RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokainsjokk i UFC

KOKAIN: Jon Jones testet positivt for kokain 4. desember.
KOKAIN: Jon Jones testet positivt for kokain 4. desember. Foto: Steve Marcus (Afp)
Sist oppdatert:
Verdens beste MMA-fighter testet positivt.

Jon Jones befestet sin posisjon som verdens beste MMA-fighter da han beseiret Daniel Cormier og beholdt tittelen i UFCs lett tungvektsklasse i Las Vegas denne helgen.

Sent tirsdag kveld sprakk imidlertid den sjokkerende nyheten om at MMA-sensasjonen har testet positivt for kokain.

TØFF KAMP: Jon Jones beseiret Daniel Cormier på poeng denne helgen.

Testet utenfor konkurranse
Testen ble gjort 4. desember, utenfor konkurranse. Jones' tester i forbindelse med helgens kamp, er ennå ikke klare. Er de også positive, vil seieren mot Cormier trolig gjøres om til en "No Contest".

Kokain er ifølge MMAfighting.com ikke ulovlig utenfor konkurranse i WADAs reglement, som Nevada State Atletic Commission også følger. Det er imidlertid fare for at den positive testen blir tatt med i vurderingen når Jones skal søke om lisens til å gå kamp igjen.

Kilder MMAfighting.com har snakket med, hevder Jones testet negativt noen dager etter han tok den positive testen.

Beklager
Til Yahoo og den anerkjente MMA-journalisten Kevin Iole, sier Jones følgende i en pressemelding:

- Med støtte fra familien min, har jeg gått inn i et avrusingsprogram. Jeg vil beklage overfor forloveden min, barna mine, min mor, far og brødrene mine for feilen jeg har gjort.

- Jeg vil også beklage til UFC, trenerne mine, sponsorene mine og minst like viktig; til mine fans. Jeg tar behandlingsprogrammet jeg skal gjennom veldig seriøst. Derfor vil jeg og familien sette pris på privatlivet i denne tiden.

Dette er ikke første gang Jones er i trøbbel. I mai 2012 ble han tatt for promillekjøring i New York. Han ble bøtelagt med 1000 dollar og fikk inndratt førerkortet i seks måneder.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

Rehabilitering
UFC har i forbindelse med den positive testen sluppet en pressemelding, der Jones får støtte for at han nå velger å gå til rehabilitering.

- Vi støtter lett tungvektsmester Jon Jones' valg om å gå til en rehabiliteringsklinikk. Selv om vi er skuffet over den positive testen, applauderer vi ham for at han vil behandles. Jon er en sterk og modig fighter i oktagonet, og vi forventer at han håndterer dette problemet med samme holdning og flid. Vi berømmer avgjørelsen hans og ser fram mot at han kommer ut av dette programmet som en bedre mann, melder UFC.

Lørdagens motstander, Daniel Cormier, har også kommet med en kort kommentar til MMAfighting.com.

- Jeg er klar over Jons test, og hvis det er noe å si, er det dette: Du har innvirking på mange mennesker, så vær så snill å få orden på dette. Lykke til med din rehabilitering.

Støttes av Reebok
Jones startet sin MMA-karriere så sent som i 2008. På rekordtid har han kommet så langt at mange regner ham som tidenes beste fighter. Diskusjonen blant fagfolk og fans går nå på hvem som er størst av Jones, Fjodor Jemeljanenko (Ja, beklager. Det skrives slik på norsk), Georges St-Pierre eller hans eget idol, Anderson Silva.

I sin åttende UFC-kamp tok han tittelen fra den brasilianske legenden Shogun Rua. Siden har han forsvart den i åtte strake kamper mot Quinton Jackson, Lyoto Machida, Rashad Evans, Vitor Belfort, Chael Sonnen, Alexander Gustafsson Glover Teixeira og Daniel Cormier.

27-åringen er bror til NFL-spillerne Arthur og Chandler, som spiller for henholdsvis Indianapolis Colts og New England Patriots.

Nylig inngikk Jones en stor sponsoravtale med utstyrsgiganten Reebok, som har valgt å stå ved fighterens side.

- Vi berømmer Jon for å ta de nøvdendige skrittene for å løse dette problemet, og vi vil støtte ham på alle måter vi kan. Status på forholdet mellom Jon Jones og Reebok er uforandret, skriver Reebok i en pressemelding.

UFCs ranking av fightere, regnes Jon Jones som den beste kilo for kilo.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere