*Nettavisen* Sport.

Lihaug viste styrke og ble ungdomsmester

VANT: Tim Robin Lihaug ble ungdomsmester i København. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Imponerte i København.

Proffbokseren Tim-Robin Lihaug (22) ble ungdomsmester i WBO da han senket George Beroshvili i VM-tittelkampen i super mellomvekt i København lørdag.

22-åringen fra Bergen tok et stort steg i boksekarrieren da han sikret seg den ledige tittelen til World Boxing Organization. Han hadde god kontroll mot sin georgiske motstander og vant en overlegen poengseier.

Dommerne var samstemte og ga Lihaug triumfen med poengene 99-91, 97-93 og 97-93 etter ti runder.

- Jeg er veldig fornøyd med egen prestasjon. Jeg tror min største fordel som proffbokser er at jeg har ro i kroppen. Jeg får aldri panikk. Og jeg følte egentlig at jeg hadde god kontroll gjennom hele kampen, sa Lihaug til Viasat.

Koste seg
Det var også svært synlig på Lihaug selv og treneren Ulf Johansen at de var tilfredse underveis. De pratet rolig mellom rundene og fikk jobbet som planlagt.

Faktisk virket bergenseren mest bekymret over at han ikke hadde tilfredsstilt publikummet i Falconer Hall, som løftet ham fram mot seier.

- Taktisk var det ganske bra gjennomført, men kanskje litt kjedelig. Jeg liker å være litt mer underholdende, sa Lihaug.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOLT: Seierherren kunne stolt vise frem sitt nye belte. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Allerede fra første runde tok Lihaug initiativet, og særlig fra runde tre presset han Beroshvili bakover. Nordmannen hadde klart mest krefter kampen igjennom.

Kun ett tap
Lørdagens seier var Lihaugs niende fra ti proffkamper. Fem av dem har kommet på knockout. Det eneste tapet fikk han mot svensken Oscar Ahlin våren 2013.

Lihaug slo blant andre Simen Smaadal i samme by i september. Det var den første helnorske proffkampen siden Ole Klemetsen og Thomas Hansvoll møttes i 2001.

Beroshvili ble ingen ordentlig målestokk for 22-åringen i København lørdag. Etter hvert handlet det mest om å ro seieren i land for Tim «Salabim» Lihaug, som virket sterkest i hver runde. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag