RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillebroren vil overta VM-tittelen

Foto: ADAM NURKIEWICZ
Sist oppdatert:
- Det er viktig at vi holder den i familien.

Lillebror Vladimir Klitsjko vil overta VM-tittelen i tungvekt i World Boxing Council (WBC) som storebror Vitalij har sagt fra seg.

– Selvsagt er det nå blitt et stort mål for meg å vinne WBC-tittelen. Det er viktig at vi holder den i familien, sier Vladimir Klitsjko et par dager etter at storebror Vitalij, som stiller som presidentkandidat i hjemlandet Ukraina, sa fra seg VM-tittelen sin og la boksehanskene på hylla.

Vladimir Klitsjko er mester iWorld Boxing Association (WBA), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). Lykkes han med også å vinne WBC-tittelen, blir han den første ubestridte tungvektsmester i boksing på mange år.

– Det er broren min som vil sørge for ytterligere sportslige framganger i familien vår fra nå av, sa Vitalij Klitsjko da han frasa seg tittelen sin, og slik ser det absolutt ut til å bli.

Men det vil ta tid før Vladimir Klitsjko får sjansen til å kjempe om den VM-tittelen broren har sagt fra seg. Det kan tidligst skje mot slutten av neste år, for først må han forsvare WBO-tittelen sin. Det skjer i mars neste år mot australieren Alex Leapai.

Deretter er det klart at canadieren Bermane Stiverne møter amerikanske Chris Arreola om den ledige VM-tittelen etter storebror Klitsjko. Når disse kampene er bokset kan det bli avtalt kamp for lillebror Vladimir mot enten Stiverne eller Arreola, og da kan Vladimir Klitsjko bli historisk som den første tungvektsbokseren som noensinne som holder titlene i både WBA, WBC, WBO og IBF. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere