RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VANT GULL: Thea Therese Næss med belte og gullmedalje etter at hun vant VM finalen i kickboxing i Dublin over russiske Lilia Sharapova.
VANT GULL: Thea Therese Næss med belte og gullmedalje etter at hun vant VM finalen i kickboxing i Dublin over russiske Lilia Sharapova. Foto: Per A. Ringsby (NTB scanpix)

Maktdemonstrasjon ga VM-gull til Thea Therese Næss

- Jeg startet bestemt og plukket mange poeng med rene treff.

Thea Therese Næss slet mest i semifinalen fredag. Det gikk lettere i finalen da hun sikret seg suverent VM-gull i 60 kiloklassen i VM i kickboksing.

Mot russiske Lilia Sjarapova hadde hun full kontroll fra begynnelse til slutt. Den russiske jenta ble redusert til den reneste statisten. Det var en ren norsk maktdemonstrasjon og soleklar norsk 3-0 seier.

- Jeg startet bestemt og plukket mange poeng med rene treff. Den russiske jenta kom mer med i annen runde, men der var det også stopp, for Thea er like slutten nå som første gangen hun ble mester, i 2008, sa landslagssjef Gjermund Nesland.

Thea Therese Næss står nå med tre VM-gull, fire EM-gull og i tillegg fire profftitler.

- Jeg synes det var tøft og må innrømme at jeg sov dårlig i natt. Slik sett var ikke oppladningen til denne finalekampen optimal, sa Næss etter at gullet var sikret.

- Jeg gikk gjennom kampen i løpet av natten, men alt var på plass og selve finalen ble veldig bra, sa mesteren videre.

Næss har vunnet alle sine tre kamper i mesterskapet.

Først ble polske Emilia Czerwinska slått 3-0. Deretter måtte den norske favoritten virkelig slite mot finske Jenna Puurunen i semifinalen. Det endte med norsk 2-1 seier.

I finalen ble det mye enklere. Det var i alle fall enkelt sammenlignet med den tøffe semifinalen, og nok en gang ble gullet sikret med 3-0 i dommerprotokollen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere