RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mayweather overlegen i «tiårets kamp»

FOR STERK: Floyd Mayweather viste seg å være et nummer for stor for Manny Pacquiao.
FOR STERK: Floyd Mayweather viste seg å være et nummer for stor for Manny Pacquiao. Foto: Steve Marcus (Reuters)
Sist oppdatert:
Amerikaneren ble et nummer for stor for Manny Pacquiao.

Floyd Mayweather gikk seirende ut av superkampen mot Manny Pacquiao søndag morgen, norsk tid.

I KLINSJ: Floyd Mayweather og Manny Pacquiao.

Akkurat som mange eksperter hadde sett for seg på forhånd, ble amerikaneren litt for sterk, litt for rask og litt for teknisk briljant for sin filippinske motstander og gikk seirende ut på poeng.

Det ble hjerte mot hjerne, og hjernen vant.

118-110, 116-112, 116-112 viste dommernes poengkort da kampen var over.

Pacquiao: - Jeg vant
De fleste var enige i at det var greit, men ikke Manny Pacquiao.

- Det var en god kamp, men jeg mener at jeg vant. Han gjorde ingenting. Han bare løp unna og holdt seg på utsiden, sa Pacquiao.

- Jeg mener jeg traff ham mer enn han traff meg. Jeg var aldri i problemer, og jeg er overrasket over poengene. Jeg trodde jeg traff ham mye mer, sa Pacquiao, men tok altså feil.

Fillippineren avfeide også at størrelsen var et problem.

- Nei, nei. Jeg har slått større boksere, slo han fast.

Skadet
På pressekonferansen etter kampen hevdet Pacquiao at han gikk kampen med store smerter i sin høyre skulder og at det påvirket prestasjonen hans. Han skal ha avstått fra å ta en smertestillende sprøyte i forkant av kampen.

Mayweather like ikke at motstanderen la skylden for tapet på en skade.

- Jeg hadde også skader. Jeg slet med bagge mine armer, men hvis han hadde vunnet, hadde jeg gått opp hit, vist respekt og sagt at han var den beste.

Gir bort beltene
Da Mayweather ble intervjuet i ringen etter kampen sa han at han planlegger ny kamp i september. På pressekonferansen etter kampen sa han imidlertid at han planlegger å levere inn beltene på mandag.

Dette er et trekk som kan regnes som ganske arrogant og betyr i bunn og grunn:"Her, ta beltene. Det er ingen andre om klarer å ta dem uansett."

Pressekonferansen utviklet seg etter hvert til en seanse der Mayweather snakket om hvor mye penger han har, bilene, husene og privatflyene.

Han kom også med et stikk til pressen:

- I flere år har dere skrevet at jeg er redd, men dere kjenner ikke meg. Jeg er den amerikanske drømmen. Jeg fikk dere til å spise deres egne ord.

TALENES KLARE TALE: Floyd Mayweather vant fortjent.

Mayweather tok kontroll
Floyd Mayweathers rekkevidde og hans fenomenale defensive boksing gjorde at kampen havnet i amerikanerens spor tidlig.

Mayweather landet et par harde høyre, mens Pacquiaos kombinasjoner, som har funket på stort sett alle han har møtt, endte i løse lufta.

I fjerde runde slo Pacman tilbake. 36-åringen ga ikke Mayweather fred og så til tider ut til å ha amerikaneren i trøbbel, før runden var over.

Mayweather tok delvis tilbake kontrollen i en jevn femterunde og bruke sin jab og rekkevidde til å kontrollere Pacquiao på utsiden.

Glimt fra Pacquiao
Den sjette runden ble en ny god runde for Pacquiao, som fikk presset Mayweather opp mot tauene. Pacquiao holdt seg aktiv, men de fleste slagene ble likevel effektivt blokkert av Mayweater.

Etter hvert som rundene passerte, ble det tydeligere og tydeligere at Pacquiao kom til å trenge en knockout for å avgjøre det hele.

Mayweather lyktes med å få kampen inn i sitt spor, hadde som vanlig en langt høyere treffprosent enn motstanderen.

I den ellevte og nest siste runden fikk vi se et godt bilde på kampen. Mayweather sto opp mot tauene. Pacquiao åpnet opp, men ingenting landet. Mayweather smilte til ham og landet en jab.

DOMMERKORTENE: Slik så de offisielle dommerkortene ut.

Sirkus
Entréene til de to bokserne var litt av et skue i seg selv.

Etter at skuespilleren Jamie Foxx var ferdig med sin tolkning av den amerikanske nasjonalsangen, gjorde Manny Pacquiao sin entré. Med seg i sitt entourage hadde 36-åringen blant andre talkshow-verten Jimmy Kimmel, utkledd som Justin Bieber. Pacquiao stoppet også opp for en selfie sammen med trener Freddie Roach.

Den virkelige Justin Bieber kom i følge med Floyd Mayweather noen minutter senere. I tillegg hadde den kontroversielle amerikaneren med seg en figur kjent fra Burger King-reklamene i USA.


PÅ PLASS: Modellen Cassie Ventura og Sean "Diddy" Combs.


STJERNESPEKKET: Drew Barrymore satt ringside i MGM Grand.
MAYWEATHER-FANS:Rapperen Lil Wayne og Christina Milian.
BOKSEFAN: Skuespiller Adrien Brody.

FULGTE MAYWEATHER: Justin Bieber.


DRISTIG KJOLE: Beyonce Knowles og Jay Z.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere