*Nettavisen* Sport.

Mayweather smadrer alle inntjeningsrekorder

MYE PENGER: Floyd Mayweather viser gladelig fram hvor rik han er. Etter kampen mot Manny Paquiao kan han sitte igjen med ytterligere 1,3 milliarder kroner. Bildet er fra da Mayweather satset 5,3 millioner kroner på at Denver Broncos skulle slå New York Jets med mer enn 7,5 poeng. (Instagram.com/FloydMayweather)

Vil sitte igjen med en svimlende sum etter kun én kamp.

03.04.15 12:07

2. mai møtes Floyd Mayweather og Manny Paquiao til århundrets boksekamp, og det ser også til å bli århundrets utbetaling til amerikanske Mayweather.

Han er i ferd med å slå knockout på alle tidligere rekorder som gjelder penger og inntekter i idrettens verdens. Det er Forbes.com som melder dette.

Selskapet har regnet seg fram til at amerikaneren som er og har vært verdensmester en rekke ganger, kommer til å sitte igjen med minst 150 millioner dollar (1,3 milliarder norske kroner) etter oppgjøret i Las Vegas. Filippinske Paquiao, eller Paceman som han også kalles, vil få inntekter på minst 100 millioner dollar til sammenligning. Dette er en kamp som har skapt en omsetning ingen i idrettsverdenen kunne drømme om.

At en utøver innenfor idrett skulle kunne tjene mer enn en milliard norske kroner på en kamp, en opptreden, høres eventyraktig ut, men i dette tilfellet er det likevel en realitet.

Kan bli mer
Dersom mer enn tre millioner mennesker betaler for å se kampen på såkalt «pay-per-viuw» kan inntektene til begge bokserne bli enda høyere. Det er også klart at dersom alle spådommer om kampen og de inntektene det snakkes om slår til, vil Mayweather passere Tiger Woods på inntektslisten i løpet av et år innen idrett. I 2008 hadde golfkongen inntekter på 125 millioner dollar, men det ser ut til å kunne bli «småpenger» sammenlignet med det summen Floyd Mayweather kan trekke inn i begynnelsen av mai.

På inntektslisten til Forbes over best betale idrettsstjerner i løpet av et og samme inntektsår, er det Mike Tyson som topper blant proffbokserne. Han hadde inntekter på 112 millioner dollar i 1996.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MYE PENGER: Floyd Mayweather (i lys dress) kan sette alle tiders inntektsrekord i idrettsverdenen 2. mai, da han møter Manny Pacquiao (til høyre). Det sies at Mayweather kan trekke inn 1,3 milliarder kroner bare på denne ene kampen. Foto: Lucy Nicholson (Reuters)

Med slike inntekter er det ganske utrolig å tenke på at Tyson er på konkursens rand. Han har ikke styrt pengene sine sørlig godt, for å si det mildt.

Når Forbes nå offentliggjør denne listen, sier selskapet at de har jobbet og undersøkt idrettsstjernenes inntekter de siste 25 årene.

3,2 milliarder
Bob Arum, Manny Paquiaos promotor, har spådd at den totale omsetningen i forbindelse med århundrets boksekamp 2. mai kan komme opp i 400 millioner dollar (3,2 milliarder norske kroner).

Han kan nok ha rett i det, for alt som har med kampen å gjøre genererer mange penger. På MGM Grand Garden Arena er det utsolgt, og bare det gir 74 millioner dollar i inntekter.

Det er også klart at kampen mellom Mayweather og Saul «Canelo» Alvarez ga betal-TV-inntekter på 152 millioner dollar. Det er mye større interesse for den kommende kampen, noe som tyder på at «pay-per-viuw»-inntektene blir tilsvarende større.

Avisen The Wall Street Journal skrev tidligere i uken at det vil koste rekordhøye 99 dollar (800 kroner) for å se kampen på betal-TV. Da får folk se den i HD-kvalitet, men det er også mulig å kjøpe kampen uten HD, og da er prisen 89 dollar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.