Gå til sidens hovedinnhold

McGregor i trøbbel etter voldelig angrep

Conor McGregor og en gjeng på rundt 20 mann gikk til til angrep på andre UFC-fightere torsdag.

UFC-superstjernen Conor McGregor skapte fullstendig kaos i forbindelse med et pressetreff i Brooklyn torsdag ettermiddag.

Nå bekrefter politiet i New York til MMAJunkie natt til fredag norsk tid at den irske superstjernen sitter i varetekt.

- McGregor meldte seg selv for politiet på 78. politidistriktet i Brooklyn tidligere i kveld, sier George Tsourovakas, talsmann for NYPD.

MMAJunkie skriver at iren foreløpig ikke er siktet for noe, men at saken fortsatt etterforskes.

NBC melder imidlertid at det er ventet at McGregor må møte foran en dommer allerede fredag - siktet for legemsfornærmelse.

McGregor etterforskes av politiet etter at han og flere av hans team-medlemmer gikk til angrep på busser, som skulle frakte UFC-fightere tilbake til hotellet etter et pressetreff.

- Flere skadet

UFC-fighter Michael Chiesa skal ha blitt skadet av knust glass da en søppelbøtte ble kastet mot frontruta på bussen han satt i. UFC skriver i en uttalelse at Chiesa nå ikke kan gjennomføre sin planlagte kamp på UFC 223 mot Anthony Pettis som følge skadene han har pådratt seg.

New York State Athletic Commission og helseteamet til UFC har erklært Chiesa «uegnet» til å delta på stevnet.

Det samme gjelder Ray Borg som etter planen skulle møte Brandon Moreno. Også Borg skal ha skadet seg i forbindelse med McGregor-bråket. UFC skriver at Borg har pådratt seg en slitasje på hornhinnen.

McGregor og hans gjeng løp ut av bygget og inn i en ventende bil etter angrepet, melder flere amerikanske MMA-medier.

1.45 ut i videoen over kan man høre at sjokkerte UFC-fightere ombord i bussen innser at det er Conor McGregor som angriper dem. Sekunder senere smeller en søppelbøtte i frontruta.

Hevn mot Khabib?

Iren skal selv ikke konkurrere på lørdagens UFC-stevne, men det skal en av hans argeste rivaler - Khabib Nurmagomedov, som tidligere denne uken hadde en uoverenstemmelse med McGregors lagkamerat Artem Lobov.

Konflikten mellom Lobov og Nurmagomedov skal være bakgrunnen for torsdagens angrep, melder den anerkjente MMA-journalisten Ariel Helwani.

Det som nå er sikkert, er at Conor McGregor er i trøbbel.

White: - Motbydelig

UFC-president Dana White var rystet og rasende da han snakket med MMAJunkie etter hendelsen, som sjokkerte MMA-verdenen torsdag kveld.

- Dette er det mest motbydelige som har skjedd i dette selskapets historie. Det er en arrestordre på Conor McGregor nå. De ser etter ham nå og han kan ikke forlate New York. Han kommer til å bli saksøkt så det holder, sier White til MMAJunkie.

Intervjuet ble gjort før McGregor skal ha blitt arrestert.

Se intervjuet med UFC-sjefen her:

Conor McGregors lagkamerat Artem Lobovs, som var med på angrepet, er fjernet fra lørdagens stevne i Brooklyn.

Den irske superstjernen har ikke konkurrert siden han møtte Floyd Mayweater i bokseringen i fjor sommer. Hans forrige UFC-kamp var i november i 2016.

Lørdag konkurrerer Khabib Nurmagomedov og Max Holloway om lettvektbeltet - tittelen McGregor ble fratatt på grunn av sin inaktivitet.

Les også

McGregor slår tilbake etter å ha blitt fratatt tittelen

Kommentarer til denne saken