HAMBURG (Nettavisen): Søndag går Emil «Valhalla» Meek sin tredje UFC-kamp når polske Bartosz Fabinski er motstander i Hamburg.

Etter oppgjør med mer profilerte Jordan Mein og Kamaru Usman i sine to første kamper i verdens største MMA-organisasjon, føles det som om møtet med Fabinski har flydd litt under radaren.

Kampen er, overraskende for mange, ikke blant de seks kampene på hovedkortet, men plassert tidlig som en av oppvarmingskampene.

På den offisielle mediedagen fredag var heller ikke Meek satt opp blant de ti utøverne tilgjengelig for pressen.

Nettavisen, som eneste norske medie til stede i Hamburg, måtte dermed oppsøke Norges UFC-stjerne på hotellrommet to dager før møtet med Fabinski.

- Skikkelig ræva

29-åringen legger ikke skjul på at han er skuffet over den manglende blesten rundt stevnet, samt ikke å være valgt ut til å delta på den offisielle mediedagen.

- Jeg synes det er tåpelig. Jeg mener virkelig at det er en skikkelig ræva event. Kampene blir kule og alt det der, men alt opp mot har vært skikkelig dritt, sier Meek til Nettavisen.

UFC-nordmannen fikk beskjed om å melde seg til tjeneste i Hamburg allerede tirsdag, men er skuffet over manglende hendelser rundt stevnet.

- Jeg skjønner ikke hvorfor jeg måtte komme ned på tirsdag. Jeg har ikke gjort noen ting. Jeg har signert 150 plakater og hentet en sekk. Jeg synes det er for dårlig.

Meek konkurrerte i sin første UFC-kamp på et pay-per-view-stevne i Toronto, mens han fulgte opp med å møte høyt rankede Kamaru Usman i St. Louis i januar i år.

Hamburg-stevnet er i utgangspunktet mindre, men UFC ser i tillegg ut til å ha kuttet en del av det vanlige programmet som tidligere har fulgt med UFC-sirkuset, som for eksempel den åpne treningen og den seremonielle innveiingen.

- De har bare «shuttet» ned hele dritten. Jeg vet ikke om det på grunn av ESPN-avtalen eller at de har mistet TV-avtalen i Tyskland. Jeg vet ikke, men jeg har kjedet meg som f. Jeg har sagt det til UFC også, sier Meek.

- Måtte endre fokus

29-åringen legger ikke skjul på at han var mer tent før møtet med Kamaru Usman i januar, en kamp han tapte på dommeravgjørelse. Han mener likevel at han har klart å finne rett fokus inn mot møtet med Fabinski.

- Jeg måtte gjøre om fokuset litt, og alt som betyr noe nå er å vinne. Da får jeg de tingene jeg har lyst på etterpå. Jeg har ikke lyst til å være i UFC som en attpåklatt. Jeg har gjort det bra og har kommet meg inn i UFC. Jeg er en av få som har klart det, men jeg mangler den siste finessen, der hvor jeg er oppe og kriger med de tøffeste gutta. Det er det jeg synes er gøy. Det er det jeg har lyst til å gjøre. Jeg har lyst til å gå inn i buret med legendene, som Donald Cerrone eller Robbie Lawler. Hvis jeg hadde fått lov til å touche det en gang, hadde jeg vært fornøyd.

I oppkjøringen til søndagens kamp, har Meek lagt treningen til Las Vegas, hvor han blant annet har trent sammen med Kamaru Usman - mannen han tapte for i St. Louis i januar.

- Det var på slutten av campen min, og det var veldig bra. Det var vel en bekreftelse på at man har kanskje fylt noen hull som var der sist. Det var noen små ting som jeg bare "faen, at ikke jeg fikk inn det her før den forrige kampen". Det kunne utgjort en stor forskjell. Selv om mange som heier på meg ikke liker ham, så er han en bra fyr. Det er ikke noe vondt i ham, forsikrer Meek.

Da Nettavisen snakket med Emil Meek fredag, måtte han ta av rundt fire kilo før innveiingen lørdag morgen.

Søndagens møte mellom Emil Meek og Bartosz Fabinski kan du se på Viaplay fra ca. 19.00.

HTML EMBED
HTML EMBED