Gå til sidens hovedinnhold

Meek vant UFC-debuten

Nordmannen kjempet seg gjennom smertene og tok en imponerende seier i sin UFC-debut i Toronto. Nå settes han i 30 dagers karantene på grunn av en skade.

TORONTO (Nettavisen): Emil «Valhalla» Weber Meek gjorde bookmakernes spådommer til skamme og vant sin UFC-debut mot den langt mer erfarne kanadieren Jordan Mein i Toronto natt til søndag.

Etter tre runder ble kampen avgjort av dommerne, som alle ga Meek to av tre runder. Det offisielle resultatet ble dermed 29-28, 29-28, 29-28.

- Gjorde alt vi hadde trent på

En småskadet Meek kom haltende inn i presserommet etter seieren.

- Det var en hard match. Jeg la press fra begynnelsen av og gjorde akkurat det vi hadde trent på, og det var nok. Kondisjonen min holdt, styrken min holdt, og jeg klarte å kontrollere ham og få ham til å bli tregere og tregere for hver runde, sier Meek til Nettavisen.

Les også: Meek: - Jeg har slitt som faen

- Var du rystet på noe tidspunkt?

- Til en viss grad. Jeg gikk litt i feil retning noen ganger, men ikke noe utover det.

HTML EMBED
embedNAvideo("0365LybVSLwU8CpbxrDqjA", false)

Karantene etter skade

I det store intervjuet lørdag snakket Meek åpent om nervene han kjenner på før kamper. Lørdagens kamp var ikke noe unntak.

- Kampdag er alltid verst. Frem til da er det bare gøy. Frem til da kan jeg leke, rope, flekse og ha det gøy, så må man backe det opp på lørdagen. Det sa Dana White (UFC-presidenten) også. Nå har jeg gjort det.

I første runde oppsto en situajson som kunne ødelagt UFC-debuten for Meek. Han fikk seg nemlig en kraftig vridning i siden og vurderte om han kunne fortsette.

Les også: Tvunget til å barbere skjegget

- Han gikk for en nedtakning og da jeg skulle prøve å holde meg stående, vred jeg meg slik at jeg strakk en muskel. Det er jævlig smertefullt. Det var kjipt å få den i første runde. Det gikk gjennom hodet mitt at «faen, kan jeg fortsette». Det kunne jeg.

- Fryktet du at du måtte gi deg på grunn av den vridningen?

- Ja, absolutt. Det var jævlig vondt å ligge på topp der. Jeg klarte ikke passere guarden hans, jeg klarte ikke å reise meg opp for å få den store ground & pounden som jeg ville ha. Jeg er mye bedre enn det jeg fikk vist på bakken. Det ble begrenset på grunn av magen.

- Hvor lenge er du ute med denne skaden?

- Jeg har fått 30 dagers karantene av UFC nå. Jeg har gjort det her før. Det tar litt tid, men jeg har noen gode fysioterapauter .

Karantenen vil si at Meek ikke får drive fullkontakt-sparring i den perioden.

Se video av situasjonen der Meek skader seg:

HTML EMBED

Fartsfylt første runde

Mein gikk for en nedtakning tidlig i kampen, men Meek var raskt på beina igjen. Ikke lenge etter gikk Mein for en ny nedtakning og lyktes denne gangen.

Les også: UFC nekter Meek å ta med øksa mot buret

Canadieren havnet oppå Meek i sidekontroll og jobbet seg videre til nord-sør-posisjon. Meek jobbet seg også denne gangen opp på beina igjen fort.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Meek fikk deretter inn en hard høyre, men Mein sto imot nordmannens press og svarte selv med en god kombinasjon.

Canadieren hadde helt tydelig en plan om å ta kampen til bakken og gikk tre minutter ut i runden for en tredje nedtakning. Nok en gang forsvarte Meek seg godt og kom seg opp igjen.

På et tidspunkt så nordmannen rystet ut, men svarte så med en ny tung høyre, som fikk Mein til å rygge unna. Meek forsøkte å følge opp med et flyvende kne, men bommet.

Se video av kampen siste minutt og seiersintervjuet:

HTML EMBED

Meek slo tilbake

I andre runde var det Meek sin tur til å ta kampen til bakken. Etter en solid nedtakning havnet Frontline-fighteren i Meins guard. Fra topp-posisjon jobbet Meek seg til halvguard.

Meek forsøkte å jobbe inn en arm-triangel, men Mein forsvarte seg og kom seg unna.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Nordmannen avsluttet runden på topp og landet flere slag mot kroppen til Mein før pausesignalet gikk.

I tredje runde fortsatte Meek å kjøre tempoet i kampen, men rygget på et tidspunkt unna da Mein traff med en vestre krok. Mein gikk så for en nedtakning, men havnet selv på rygg.

I Meins guard holdt Meek seg aktiv og forsvarte Meins forsøk på å sette opp en triangel fra ryggen.

I sluttsekundene prøve Mein seg på et nytt submission-forsøk, men Meek lo av det hele og løftet opp kanadieren og showet for publikum.

- Jeg har ventet på dette øyeblikket hele livet, sa Meek da han ble intervjuet av Joe Rogan i buret etter kampen.

P.S. I stevnets hovedkamp sikret Max Holloway seg den midlertidige fjærvektstittelen med sin seier mot Anthony Pettis. Det meste ligger dermed til rette for et møte mellom Holloway og Aldo.

HTML EMBED
embedNAvideo("4-2gvnjHGDKab8vRHeQo1w", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("sf9fnKGcfe2EuR87ziu1ZQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("rBcPnBUSZltofz5hsy6SHg", false)
Les også

Meek åpner opp om følelsene ingen vil snakke om: - Jeg slet som faen

Les også

Meek tvinges til å ta skjegget

Les også

UFC nekter Meek å gå til buret med øksa

Les også

Meek endelig klar for UFC-debut

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken