RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meldingene haglet etter hatkampen

FAVORITTSEIER: Jon Jones (t.v.) viste sin klasse i møtet med Daniel Cormier.
FAVORITTSEIER: Jon Jones (t.v.) viste sin klasse i møtet med Daniel Cormier. Foto: John Locher (Ap)
Sist oppdatert:
- Han er kjent for å knekke, og jeg tok ikke noe skade av slagene.

Jon «Bones» Jones beholdt lett tungvekt-tittelen og status som verdens beste MMA-figher da han beseiret Daniel Cormier på poeng i Las Vegas natt til søndag.

Cormier vant kun den andre runden og måtte til og med finne seg i å bli tatt i bakken av Jones ved tre anledninger. Selv fikk den tidligere olympiske bryteren til sin første og eneste nedtakning på det åttende forsøket i siste runde.

Statistikken hos Fightmetric viser også at Jones landet 92 signifikante slag og spark, mens han mottok 58. Jones, som hadde en enorm fordel i rekkevidde, brukte den til sin fordel, men viste også at han kunne ta fighten med Cormier i klinsjen.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

Fortsatt hat
Kampen ble avsluttet med at Jones strakk armene i været da han fortsatt hadde Cormier hengende over seg med fem sekunder igjen av kampen. Cormier svarte overraskende nok med å gå unna og innse nederlaget, men da valgte Jones å lange ut slag mot 35-åringen. Cormier svarte med å slå tilbake etter at sluttsignalet lød.

27-åringen vinner altså neppe noen popularitetskonkurranse med det første, men så er det nok heller ikke det som er målet. I postfight-intervjuet la han ikke skjul på at han genuint misliker Daniel Cormier.

- Alle som kjøpte «Break Bones-t-skjorte» bør levere den tilbake. Dere kastet bort pengene deres.

- Det føltes bra å ta ham ned. Han er bare et menneske, og det var godt å vise det for alle haterne. Beklager at jeg ikke viser klasse nå, men jeg liker ikke Daniel Cormier. Derfor er jeg slik nå, sa en emosjonell Jon Jones.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TØFF: Jon Jones hevder han ikke tok noe skade av slagene til Daniel Cormier. Det kan imidlertid diskuteres om dette er spesielt bra for fjes og hode.


Fortsatte meldingen
Til Fox Sports 1 sa han senere at Cormier-kampen er langt fra den tøffeste i karrieren og at møtet med Alexander Gustafsson var verre.

- Han (Cormier) er kjent for å knekke. Han skadet meg ikke meg slagene sine. Jeg slo ham der han er best, sa Jones.

På pressekonferansen etter kampen innrømmet Cormier at Jones vant fortjent.

- Jeg vet ikke hvordan man dømmer en kamp, men jeg vet at han vant. Det er egentlig det alt handler om. Om det burde vært dømt jevnere, bryr jeg meg ikke om, sa Cormier.

Også Jones latet til å ha roet seg ned noe da han til slutt dukket opp på pressekonferansen.

- Jeg synes han gjorde det veldig bra i kveld. Som en atlet, hvordan kan jeg ikke respektere ham? sa Jones om Cormier.

Da Cormier fikk spørsmål om hvordan han taklet nederlaget, kjempet han mot tårene.

- Jeg har vært nødt til å bygge meg selv opp igjen en rekke ganger, på en måte folk ikke engang kan forestille seg. Dette er ikke noe annerledes. Dette kommer ikke til å ødelegge meg. På en eller annen måte, skal jeg stå overfor mannen i buret en gang til og ta fighten til ham igjen, antar jeg.

Cormier mistet sin far som sjuåring og har også mistet sin egen datter

Gustafsson eller Johnson neste
De to har hatt en opphetet oppbygning til storkampen, men nå er det vinneren av kampen mellom Alexander Gustafsson og Anthony Rumble Johnson i Stockholm 24. januar som får muligheten til å møte Jones neste gang.

Gustafsson er mannen som har vært nærmest ved å slå Jones, og en omkamp mellom de to er noe MMA-fans verden rundt ville satt pris på.

Rett etter kampen mellom Jones og Cormier, la Gustafsson ut dette på sin Facebook-profil:


Uttrykket «I'm not impressed by your performance» har blitt en slags klassiker i MMA-miljøet etter at den alltid høflige Georges St-Pierre utfordret Matt Hughes om weltervekt-tittelen i 2007.

Dominerende Cowboy
I stevnets nest siste kamp dominerte Donald Cerrone møtet med Myles Jury og tok enda et steg mot en tittelkamp i lettvekt.

Cerrone var nær ved å avlutte kampen i første runde og hadde ved flere anledninger Jury i vanskelige situasjoner, men unggutten kom seg unna både omoplata- og rear naked choke-forsøkene. Det endte til slutt med en klar poengseier for Cerrone.

- Hva i helvete var det der? Det var ikke en kamp. For en vits! Gutten snakket mye dritt om om at han skulle gjøre ditt og datt mot Cowboy. Han sa han skulle presse meg i 15 minutter, men alt han gjorde var å løpe unna, sa en hissig Cerrone etter kampen.

«Cowboy» har nå, akkurat som Khabib Nurmagomedov, seks strake seiere vektklassen. Likevel ligger det nå an til at det er Rafael Dos Anjos som får neste sjanse mot Anthony Pettis.

Lombard vil utfordre Lawler
Hovedkortet på UFC 182 startet med at tidligere Bellator-fighter Hector Lombard tok en forventet seier mot Josh Burkman. Sistnevnte var tilbake i UFC etter drøye seks år i andre organisasjoner, men en oppladning fylt med skader, ødela mye. Etter kampen var a Lombard klar på at han ønsker tittelkamp neste.

- I neste kamp vil jeg møte han som har tittelen. Hvis det betyr at jeg må møte Robbie Lawler, er det noe vi må diskutere med trenerne våre, sa cubaneren, som er lagkamerat med weltervektmester Lawler i American Top Team.

BER OM TITTELKAMP: Hector Lombard (t.h.) ber om å få møte tittelholderen i weltervekt etter sin seier mot Josh Burkman. Det betyr at han kan komme til å utfordre lagkamerat Robbie Lawler, som nå har tittelen.


I fluevektklassen seiler Kyoji Horiguchi opp som en aktuell utfordrer for tittelholder Demetrious «Mighty Mouse» Johnson.

Japaneren tok sin fjerde strake seier etter at han signerte med UFC, da han møtte Louis Gaudinot og begynner virkelig å leve opp til forventningene. Dommerne var samstemte om at 24 år gamle japaneren hadde gjort nok til å fortjene seieren.

Kveldens skuffelse - i alle fall for publikum - var Nate Marquardt mot Brad Tavares. Mellomvekterne måtte tåle pipekonsert under sin kamp, som gikk tiden ut. Tavares vant klart på poeng, 30-27.

Performance of the night-bonusene på 50.000 dollar gikk til Shawn Jordan og Paul Felder, som begge sikret seg knockoutseiere tidlig i stevnet. Kampen mellom Jones og Cormier ble kåret til kveldens beste, og duoen kunne dermed dele 100.000 dollar i bonuspenger.

Neste UFC-stevne arrangeres i Boston søndag 18. januar. Da møtes den irske sensasjonen Conor McGregor og Dennis Siver. McGregor er lovet tittelkamp i fjærvekt mot José Aldo dersom han vinner.

Se pressekonferansen etter stevnet:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere