RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener han snart er klar til å ta Mayweather

KLAR FOR KAMP: Amir Khan nærmer seg verdenstoppen i boksing.
KLAR FOR KAMP: Amir Khan nærmer seg verdenstoppen i boksing. Foto: Stuart Atkins / Splash News (All Over Press)
Sist oppdatert:
Amir Khan sier han snart er klar for å stoppe ubeseirede Floyd Mayweather.

Den britiske bokseren Amir Khan har vært med lenge. Nå forbereder han seg til kamp mot Devon Alexander i desember, men det han virkelig drømmer om er å møte Pacquiao eller Mayweather.

- En seier over Alexander vil virke som en katapult på veien mot en virkelig storkamp, og det er vel ingen grunn til å legge skjul på at både Alexander og jeg drømmer om en virkelig storkamp mot Manny Pacquiao eller Floyd Mayweather, sier Amir Khan.

Han møter Devon Alexander 13. desember i Las Vegas, og tirsdag holdt de to sin første pressekonferanse sammen før kampen som fort kan bli en skikkelig kvalifiseringskamp for et møte mot en av de to aller største.

- For meg gjelder det først og fremst å komme gjennom Alexander-kampen i god form. Jeg må holde oppmerksomheten og blikket skjerpet, og jeg må klare å holde meg sulten for virkelig store triumfer, sier Khan. Han slo gjennom for fullt med sølvmedalje som tenåring i OL-turneringen i Aten 2004. Nå har han vært profesjonell i ti år.

Khan er tidligere verdensmester i World Boxing Association (WBA) i lett weltervekt, og det har tatt et år å få kampen mot Devon Alexander på plakaten etter at briten trakk seg fra en VM-kamp mot ham i New York for et år siden.

Etter det har Amir Khan bokset godt, og han kom seg veldig bra fra weltervektdebuten sin i mai. Derfor mener han å være klar for et møte med Devon Alexander nå, en kamp han håper vil gi ham en virkelig storkamp mot en av de aller største i proffsirkuset i boksing.

- Før kampen i desember har jeg forberedt meg på svært mange områder. Jeg er blitt bedre defensivt, jeg er blitt smartere og mer fokusert, og jeg er blitt mer tålmodig. Det gjør at jeg føler jeg begynner å bli klar for en kamp mot enten Pacquiao eller Mayweather, sier den ambisiøse briten, til tross for at han har vært med lenge i det profesjonelle sirkuset. Lysten på en virkelig storkamp er i alle fall ikke blitt mindre med årene. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere