RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Brækhus glemme drømmekampen

INGEN HOLM-KAMP: Cecilia Brækhus kan nok se langt etter å møte Holly Holm, etter at amerikaneren, som nå satser på MMA, skrev under for UFC.
INGEN HOLM-KAMP: Cecilia Brækhus kan nok se langt etter å møte Holly Holm, etter at amerikaneren, som nå satser på MMA, skrev under for UFC.
Sist oppdatert:
Holly Holm har skrevet under for UFC.

Cecilia Brækhus har i lengre tid ønsket å møte amerikanske Holly Holm. Forhandlingene mellom Brækhus' Team Sauerland og Holm-manager Lenny Fresquez har imidlertid aldri ført fram.

Enklere ble det heller ikke da Holm i 2012 bestemte seg for å satse 100 prosent på Mixed Martial Arts i stedet for boksing. Torsdag kveld ble det klart at hun har skrevet under kontrakt med Ultimate Fighting Championship - verdens største MMA-organisasjon.

- Velkommen til UFC, skrev organisasjonens president Dana White på Twitter og la til et bilde der han holdt opp kontrakten.

Mangler matching
Forhandlingene har pågått i lang tid og i mars uttalte White til Fox Sports at UFC overhodet ikke er interessert i Holm. Han var trolig lite fornøyd med hvordan forhandlingene med Fresquez gikk på det tidspunktet.

Holm, som trener under Greg Jackson og Mike Winkeljohn - verdens kanskje mest anerkjente MMA-treneree, står med 7-0 i sin MMA-karriere så langt. Nå vil trolig UFC bygge henne opp og til slutt gi henne tittelkamp mot suverene Ronda Rousey.


UFC-signeringen betyr trolig at Brækhus kan se langt etter et møte med Holly Holm i bokseringen. Team Sauerland må i stedet lete andre steder etter en verdig motstander - noe som har vært vanskelig å finne de siste årene.

- Det er selvfølgelig et problem for oss at Cecilia slår alle. Det er vanskelig for Floyd Mayweather også. Derfor mener jeg at vi må opp eller ned en vektklasse. Det er en tøff oppgave å finne en verdig motstander, sa Nisse Sauerland til Nettavisen tidligere i år.

Sauerland jobber nå for å få til en kamp mot kroatiske Ivana Habazin, som innehar det fjerde og siste store beltet Brækhus kan holde. Hvis forhandlingene holder fram, kan de møtes i september.


Brækhus møtte Dana White
Brækhus var tidligere i år i en konflikt med eget promotorselskap, men valgte likevel å fortsette samarbeidet etter å ha forhandlet seg fram til bedre vilkår.

7. juni vant den norske boksedronningen sin 25 strake proffkamp mot Jessica Balogun.

Brækhus møtte selv UFC-president Dana White under et UFC-stevne i slutten av mai. En MMA-karriere er nok imidlertid meget usannsynlig for 32-åringen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere