RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal UFC-gigantene endelig gjøre opp

Sist oppdatert:
Jon Jones og Daniel Cormier gjør seg klar for årets kamp.

Lørdag 3. januar er det klart for kampen som allerede utropes til den største UFC arrangerer det kommende året.

Verdens beste MMA-fighter og tittelholder i UFCs lett tungvektsklasse, Jon Jones, møter den ubeseirede Daniel Cormier - en tidligere OL-bryter og tittelholder i Strikeforce' tungvektsklasse.

Fiender fra første møte
Fra første gang de to møttes, har det ligget fiendtlighet i luften mellom Jones og Cormier. Sistnevnte fortalte tidligere i år om det iskalde møtet.

- I forbindelse med en kamp Cain Velasquez (treningspartner av Cormier og tittelholder i tungvekt, red.anm.) skulle gå, kom Jon bort til meg og sa «jeg hører at du er bryter».

- Du vet hvordan han snakker ti folk. Formålet var ikke å spørre meg - han ville ydmyke meg og snakke ned til meg, fortalte Cormier.

Se den rykende ferske dokumentaren "Bad Blood: Cormier vs. Jones" i videovinduet øverst

Jones fulgte opp med å si at han er sikker på at han kan ta Cormier i bakken, til tross for Cormiers anerkjente bryterbakgrunn. Siden den gang har Cormier ventet på muligheten til å møte Jones i buret.

Den muligheten grep han noe tidlig, da de to møttes på MGM Grand i Las Vegas for å promotere kampen denne sommeren.

Jones la pannen sin mot pannen til Cormier, som svarte med å dytte Jones unna. Da brøt helvete løs, og 10-20 sikkerhetsfolk måtte skille kamphanene til slutt.

Slik så det ut da det gikk galt på pressekonferansen i august:


Slik så det ut da de to ble intervjuet om bråket bare timer senere:


Da intervjuet var over, fortsatte Jones og Cormier samtalen i en litt annen tone:


Ydmyker motstanderne
Jon Jones og Daniel Cormier kunne ikke ha promotert denne kampen bedre. Det som nå gjenstår å se, er hva som skjer når de to går inn i buret sammen.

Jones har rekkevidden som en av sine store fordeler. Klarer ikke Cormier å korte distansen, kommer han til å få store problemer med Jones' lange lemmer.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

Tittelholderen har imidlertid gjort sport av å slå motstanderne på det de er best på. Da han møtte Chael Sonnen, som i all hovedsak er bryter, gjorde Jones det til en brytekamp og vant. Mot Glover Teixeira, som har sine styrker som bokser, sto Jones og vekslet slag med brasilianeren.

Spørsmålet er imidlertid om Jones gjør lurt i å bryte med Daniel Cormier - tidligere en av verdens beste brytere. Selv virker han ikke spesielt skremt.

- Jeg kommer til å prøve å bryte med Daniel Cormier. Jeg kommer garantert til å få ham til å jobbe ekstremt hardt for nedrakninger, og jeg kommer til å gå for nedtakninger selv. Jeg er mer enn kapabel til å ta ham ned, så jeg kommer til å angripe Daniel både der han har svakheter og styrker, sa Jones til mmafighting.com.

Atletisk familie
27-åringen, som er bror til NFL-spillerne Arthur og Chandler, har tatt UFC med storm etter sin inntreden i 2008. Møtet med Cormier blir hans niende strake tittelkamp.

Etter møtet med Cormier og en eventuell omkamp med Alexander Gustafsson, har Jones ymtet frampå et ønske om å flytte opp til tungvekt og utfordre tittelholder Cain Velasquez - Cormiers gode venn og treningskamerat.

For øyeblikket er han ranket som den beste MMA-utøveren i verden - uansett vektklasse.

Fra tungvekt til lett tungvekt
I Daniel Cormier får han imidlertid trolig den største utfordringen i sin karriere så langt. 35-åringen gikk sin første MMA-kamp så sent som i 2009, men har gjort stor suksess, med sin sterke base i bryting.

Etter å ha beseiret Jeff Monson, Antonio Silva og Josh Barnett ble han kronet til tungvektsmester i Strikeforce, før organisasjonen ble kjøpt opp av UFC. Etter to kamper i UFCs tungvektsklasse, bestemte han seg for å gå ned til lett tungvekt, for å slippe å møte sine gode treningspartner, Cain Velasquez, til kamp.

Cormier tror han gikk glipp av muligheten til å vinne OL-gull i bryting fordi meningen var at han skulle kjempe videre og vinne noe enda større. Nå har han muligheten.

UFC 182 kan du se på C More Extreme fra 04.00 natt til søndag 4. januar. Jones og Cormier går trolig i buret rundt klokken seks.

Se tidligere UFC-fighter Dan Hardys analyse av kampen her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere