RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå snakker Jones ut om kokainskandalen

Sist oppdatert:
UFC-stjernen bedyrer at han ikke har et problem.

For første gang etter at det ble kjent at han ble tatt for kokainbruk i forkant av sitt møte med Daniel Cormier, snakker verdens beste MMA-fighter, Jon Jones, ut.

Tittelholderen i UFCs lett tungvektsklasse avla positiv prøve 4. desember, men straffes ikke av Nevada State fordi testen skjedde utenfor konkurranse, og kokain er ikke et prestasjonsfremmende stoff.

UFC har imidlertid selv bøtelagt Jones med 25.000 dollar for brudd på organisasjonens eget reglement.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

- Ingen unnskylding
Natt til tirsdag norsk tid sendte Fox et intervju med fighteren som beklaget det han hadde gjort.

- Jeg har definitivt ingen unnskyldning. Jeg er ikke her for å finne på unnskyldninger for det som skjedde. Jeg gjorde det på en fest. Jeg mener at en feiging ville sittet her og funnet på en grunn eller skyldt på noe annet, og jeg kommer ikke til å gjøre det, sa Jones.

- Jeg kommer ikke til å skylde på venner, press eller stress. Jeg tar på meg skylden for alt, jeg rotet det til, fortsatte han.

Jones avviste på det sterkeste at han er avhengig av kokain.

- Jeg er ikke perfekt på noen måte. Jeg er ikke avhengig av kokain. Det er ikke min greie i det hele tatt. Jeg vet virkelig ikke hvorfor jeg tok et så dårlig valg, men jeg gjorde det og nå lever jeg med det.

Forklarer 24-timers rehab
Mange har stilt spørsmål rundt hvordan Jones kunne legges inn på rehab og så være ute igjen i løpet av 24 timer. Om det sa han følgende:

- At jeg dro på rehab var en avgjørelse jeg tok sammen med noen businesspartnere. De trodde det ville være bra. Jeg sa til dem med en gang at jeg ikke har noe problem. De sa til meg at jeg skulle dra på rehab og la legene avgjøre om jeg har et problem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FAVORITTSEIER: Jon Jones (t.v.) viste sin klasse i møtet med Daniel Cormier.


- Jeg var på en evaluering i 24 timer og snakket med tre doktorer i nesten sju timer. Vi snakket om dop og rollen det spilte i livet mitt og oppveksten min. De kom til konklusjonen at jeg ikke trengte behandling. 

Jones bedyrer at for ham har dette først og frems vært pinlig.

- For meg er det bare en pinlig situasjon. Jeg måtte forklare det for så mange mennesker at jeg ikke er avhengig av kokain. Jeg bruker det ikke engang til vanlig. Jeg gjorde bare et dårlig valg og ble tatt med buksene nede.

Slik reagerer norske fightere
Norske MMA-profiler reagerer med skuffelse over at verdens beste fighter, et forbilde for mange, dummer seg ut på denne måten.

Emil Weber Meek mener Jones burde vært straffet hardere.

- Det er ergerlig at en person som har oppnådd alt han kan oppnå i MMA, en som kommer til å gå ned som The GOAT (The Greatest of all time) ikke klarer å være seriøs nok til å holde seg unna dop. I 2012 var det fyllekjøring og i år er det koakin. Han har mistet noen stjerner i boka mi, sier Meek til Nettavisen.

Simeon Thoresen mener at Jones, som et forbilde, bør holde seg for god for slikt.

- Det er veldig synd. Som idrettsutøver på høyeste nivå og som et forbilde for mange unge mennesker, bør man være ekstra forsiktig og ikke ta så dumme valg, sier Thoresen til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

OMKAMP? Dersom Alexander Gustafsson vinner sin kamp kommende helg, får han møte Jon Jones igjen.


Verdens beste
Jon Jones er ranket som UFCs beste fighter uansett vektklasse. I sin karriere står han kun bokført med ett tap. Tapet kom som følge av diskvalifisering i en kamp han var på vei til å vinne.

Han har forsvart tittelen sin åtte ganger og har til tider sett i nærheten av uslåelig ut.

Neste motstander for Jones blir vinneren av neste helgs møte mellom Alexander Gustafsson og Anthony "Rumble" Johnson i Stockholm.

Gustafsson var i september 2013 nær ved å slå Jones, men tapte en jevn dommeravgjørelse.

Se promo til neste helgs stevne i Stockholm her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere