*Nettavisen* Sport.

Nå står Brækhus uten kontrakt

INGEN ENIGHT: Rune Brynhildsen (t.v.) jobber med å komme til enighet med Sauerland Promotion om ny avtale for Cecilia Brækhus (t.h.). Den forrige avtalen går ut 21. februar. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Vi er ikke stresset på grunn av utløpsdatoen, sier Brækhus' kommersielle manager.

Lørdag 21. februar gikk avtalen mellom Cecilia Brækhus og Sauerland Promotion ut, og den norske boksedronningen står dermed uten kontrakt.

Brækhus' rådviger og kommersielle manager Rune Brynhildsen har de siste par månedene vært i samtaler med Sauerland om en ny avtale, men partene har foreløpig ikke kommet til enighet.

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN AVTALE ENNÅ: Nisse Sauerland har ikke kommet til enighet med Team Brækhus. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- En omfattende avtale
Brynhildsen er klar på at verken han, Brækhus eller Sauerland stresser til tross for at den forrige avtalen nå er utløpt.

- Målet er, og har hele tiden vært, å få på plass en avtale som er god for alle parter. Verken Sauerland eller vi har vært spesielt stresset på utløpsdatoen. Det viktigste er at en avtale, når den foreligger, har med seg alle elementer for de siste årene av Cecilias karriere, sier Bryhildsen til Nettavisen.

Brækhus representanter skal være opptatt av å sikre en kontrakt som sier noe om hvor mange kamper det forventes at verdensmesteren skal gå. Samtidig har Team Brækhus et minstekrav på avtalelengde. Det økonomiske er selvsagt også et viktig forhandlingspunkt.

At Brækhus pådro seg tre brudd i foten under sin forrige kamp, har gitt partene enda bedre tid til å komme til enighet.

- Siden Cecilia også pådro seg en skade, som gjør det vanskelig å bokse denne vinteren, har vi heller brukt tid på å se på alle scenarier og elementer som må vurderes i en slik avtale. Den er spesielt omfattende, siden den både omhandler kamper i utlandet, og arrangementer i Norge, sier Brynhildsen.

Har ingen eksakt dato
- Kan du si noe om årsaken til at forhandlingene tar såpass lang tid?

- Det er kun journalister som synes dette tar lang tid. Alle med en viss innsikt i denne typen forhandlinger vet at det ikke bare er å sette seg ned over et bord, bli enige og signere.

- Når regner dere med å ha en avtale på plass?

- Jeg kan ikke gi noen eksakt dato for når en ny avtale kommer på plass. Men når den er på plass, kan jeg garantere at vi forteller om det, sier Brynhildsen.

Nisse Sauerland føler seg også trygg på videre samarbeid, men la til følgende da han snakket med Bergens Tidende nylig:

- Hvis vi ikke blir enige, vil vi ta hverandre i nevene og gå hver vår vei. Cecilia kan fortsatt være en fantastisk bokser, men da i samarbeid med noen andre enn oss.

Cecilia Brækhus har vunnet samtlige 27 kamper i sin profesjonelle boksekarriere, som startet i 2007. Hun er for øyeblikket tittelholder i weltervekt i fire forskjellige forbund (WBO, WBA, WBC, IBF).

I november forsvarte hun beltene sine for foreløpig siste gang da Jennifer Retzke ble slått på poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.