RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske MMA-eksperter tviler på Meek-seier


STORKAMP: Emil Meek møter fryktede Kamaru Usman i St. Louis natt til mandag.
STORKAMP: Emil Meek møter fryktede Kamaru Usman i St. Louis natt til mandag. Foto: Paul Weaver (NAbilder)
Sist oppdatert:
- Stilmessig er motstanderen blant de farligste han kunne gått mot, mener MMA-pionér Thomas Hytten.

Emil Meek kom inn i UFC med mye blest rundt seg etter å ha slått fryktede Rousimar Palhares i mai 2016.

I UFC-debuten ble det ny seier mot rutinerte Jordan Mein, men nå er norske MMA-eksperter klare på at helgens motstander, Kamaru Usman, blir enda et steg opp nivåmessig.

Usman er kjent som en meget sterk bryter, og regnes som en av verdens aller beste weltervektere. Hos bookmakerne får du opptil seks ganger pengene for Meek-seier.

- Skjønner ikke hvordan han får det til

John Olav Einemo, som har konkurrert både i UFC og Pride, har liten tro på norsk suksess i St. Louis natt til mandag.

- Emil regner på oddsene sine, han, så han har sikkert funnet ut at han har en mulighet. Jeg tror Emil får juling hver eneste kamp han går. Jeg tror det den gangen her og, men jeg har tatt feil hver gang hittil, sier Einemo til Nettavisen.

SKEPTISK: Tidligere UFC-fighter John Olav Einemo tror Emil Meek får det tøft i møtet med Kamaru Usman. Her veies Einemo inn før sitt møte med Dave Herman i 2011.

Einemo innrømmer at han er overrasket over hvor bra Meek har gjort det på den internasjonale scenen, og peker på at Norges mest kjente MMA-fighter ikke alltid er best på trening.

- Det er noen som er sånn. Noen er veldig gode på trening, og det duger ikke i kamp i det hele tatt. Noen folk er motsatt. Sånn som jeg ser det, er Meek langt ifra best i Norge. Det er mange som fillerister han her i Norge, så jeg skjønner ikke helt hvordan han får det til hver gang, humrer Einemo.

Imponert over Palhares-seier

Han gir imidlertid landsmannen skryt for seieren mot Rousimar Palhares, som sikret UFC-kontrakten. Samtidig er han klar på at Meek kan ha vært noe heldig i møtet med brasilianeren.

- Den Palhares-seieren skal han absolutt ha for. Det var virkelig bra. At han hadde flaks med utfallet der, er en ting, og kampen gikk den ene måten han kunne vinne på. I 99 andre tilfeller hadde han ikke vunnet den kampen, men den skal ingen ta fra ham. Det var ikke mange som ville møte Palhares på den tida der. Det er guts i gutten. Det er ikke noe tvil om det, sier Einemo.

- Hva blir nøkkelen til seier for Emil Meek mot Kamaru Usman?

- Han jobber bra inntil buret og har bra nedtakningsforsvar og sånne ting. Det er vel de tinga han har vært temmelig brukbar på. Den største fordelen til Meek har vært fysikken hans. Det var det jeg tvilsom til mot Palhares og, for da skulle han møte en som var enda råere fysisk enn seg selv. Sånn er det litt nå også, så jeg synes det er vanskelig å si. Jeg er litt enig i oddsen, Emil er underdog, og på papiret skal Usman være bedre, men en fight er en fight. Det skal bli gøy å se han gå en kamp igjen, og ikke bare lese om han i Se & Hør og sånne ting, gliser Einemo.

- Blant de farligste han kunne møtt

En annen norsk MMA-pionér, Thomas «Moon Lee» Hytten, er også klar på at Meek får hendene fulle i møtet med Usman.

- Det er en veldig tøff matchup for Emil, på alle måter. Stilmessig er det vel blant de farligste han kunne gått mot. Men Meek har vært underdog før og han har en evne til å innfri i kamp. Det er utrolig stort hvis han slår ham, men jeg har ikke tenkte å tippe selv, sier Hytten til Nettavisen.

TØFF MATCH: Thomas Hytten mener Kamaru Usman er blant de tøffeste motstanderne Emil Meek kunne fått.

Oppkjøringen har Meek hatt i Las Vegas, hvor han stort sett har holdt til på UFCs Performance Institute, med blant andre Brad Tavares som sparringpartner. Hytten tror Norges UFC-håp har hatt stor nytte av å trene med andre UFC-stjerner.

- Emil er i knallform og har fått muligheten til å få trene med de beste. At han har utviklet seg mye siden Palhares-kampen, er det ingen tvil om. Han har absolutt en sjanse, og han må bare satse. Da er det like greit å sikte høyt med en gang. Du kan like gjerne tape en kamp mot en dårligere motstander og ramle ned igjen. Karrieremessig er nok ikke det det dummeste. Hvis han føler seg klar, så «go for it».

- Innfrir i kamp

Også Hytten trekker frem at Meek ikke alltid er best på trening, men at han har en ekstrem evne til å prestere på den største scenen.

- Meek er en sånn type som kanskje ikke gjør det all verdens bra på trening, men som innfrir i kamp. Det er en viktig egenskap. Det er ofte sånn at folk som herjer på trening bare får ut 20 prosent i kamp. Hvis Emil får ut hele potensialet i kamp, kan det godt være nok.

- Hva er grunnen til at det er han som får det til i kamp?

- Det er ikke bare han som gjør det, men han er en kriger. Det har han bevist nå, så det er veldig bra. Jeg ser på det som en veldig tøff match for Emil, nettopp fordi jeg ikke helt klarer å se hvor han skal hevde seg mot ham. Det er ikke så godt å gi noe svar på det. Han får bare kjøre på, som han har gjort i de kampene han har lykkes, så får vi håpe at det holder.

P.S. Meeks møte med Kamaru Usman kan du se på Viaplay fra 04.30 natt til mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere