RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dopingskandale ryster UFC

- TESTET POSITIVT: 39 år gamle Anderson Silva.
- TESTET POSITIVT: 39 år gamle Anderson Silva. Foto: Steve Marcus (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Superstjerne skal ha gått i dopingfella.

MMA-sporten ble rystet da stjernen Jon Jones ble tatt for doping i januar. Nå rystes den populære sporten av nok en dopingskandale.

Ifølge ESPN skal profilen Anderson Silva også ha testet positivt på doping. Det skal være snakk om at brasilianeren har brukt anabole steroider.

Anderson Silva er en av MMA-sportens største profiler.

Det er idrettskommisjonen i Nevada, USA som bekrefter overfor ESPN at Anderson Silva skal ha testet positivt på det forbudte midlet.

Prøven viser spor av stoffene drostanolone og androstane.

Så sent som i helgen gjorde Anderson Silva comeback i ringen etter 13 måneder ute med et benbrudd han pådro seg i møtet med Chris Weidman. Han beseiret Nick Diaz i Grand Garden Arena i Las Vegas.

Silva skal ha testet positivt på doping i forkant av den matchen.

ESPN skriver videre at også Diaz skal ha testet positivt på ulovlige midler etter kampen. Hans prøveresultater skal ha vist spor av marihuana.

Begge MMA-fighterne risikerer nå både bøter og en utestengelse fra idretten.

- Anderson Silva har vært en fantastisk mester og ambassadør for kampsporten og UFC. Både i Brasil og internasjonalt. UFC er skuffet over å høre om disse resultatene fra de første prøvene, heter det fra UFC.

Folk som Kevin Casey, Brian Ortega og Piotr Hallmann er andre MMA-utøvere som i den senere tid har testet positivt på stoffet drostanolone.

Det er ventet at det nå vil bli tatt en B-prøve av 39-åringen fra Brasil. Enn så lenge er det ikke fastsatt noen straff for Anderson Silva.

Veteranen har også mulighet til å anke prøveresultatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere