LOS ANGELES (Nettavisen): Cecilia Brækhus (37) setter igjen alle beltene sine på spill når går i ringen mot polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak-Lopes natt til søndag norsk tid.

Kampen utspiller seg på StubHub Center i California. Det er andre gang «The First Lady» går kamp i Los Angeles.

En ting imidlertid meget annerledes fra forrige kamp i storbyen: oppladningen.

Kaotisk

Den ble nemlig svært stressende for Brækhus sist. Oppladningen var preget av kaos. Et enorm medietrykk fra internasjonal presse bidro sterkt til det.

Brækhus valgte også å bytte trener i 12. time. Johnathon Banks, som hadde stått i ringhjørnet til Brækhus de fem foregående kampene, ble flydd inn fra Europa på kampdagen og erstattet nederlandske Lucia Rijker.

Les mer: Brækhus gjorde overraskende endring på kampdagen

Det at kampen mot Kali Reis skulle blir sendt på HBO, som første kvinnelige boksekamp noensinne, bidro også til presset for Brækhus.

Bergenseren sikret seg seieren mot Reis, men når Nettavisen bringer oppladningen til den kampen på banen, kan man enkelt se at Brækhus er lettet over at situasjonen har vært en annen denne gang.

- Det har vært helt annerledes, sier 37-åringen før hun forklarer:

- Nå har jeg hatt treneren min her i seks uker til sammen og hele tiden har vi hatt én kampdato å forholde oss til. Vi har hatt mulighet til å bare slappe av og forberede oss. Det har vært noe helt annet.

- Viktig

Brækhus forteller at det likevel er spenning og nerver inne i bildet, spesielt etter at hun fikk beskjed om at kampen hennes er hovedkampen på stevnet som bli sendt på HBO.

- Da ble jo alt snudd på hodet, sier Brækhus til Nettavisen.

HBO er en bauta i bokseverden og har sendt boksing i over 45 år.Tidligere i år kom nyheten om at kanalen dropper dekningen når året er omme. Stevnet i Los Angeles blir dermed det siste på kanalen.

Les mer: Brækhus bokser hovedkampen på avsluttende HBO-stevne: - Jeg fikk litt sjokk

Det førte til at det ble enda mer betydningsfullt at forberedelsene gikk etter planen denne gang.

- Det har vært viktig. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet det hvis ikke den hadde vært optimal, innrømmer Brækhus.

- Dette er en ganske stor oppgave og det forventes mye når HBO skal si takk for seg. Det er kanskje litt overveldende. Nå har jeg vært på treningsleir den siste tiden og fått dyttet unna de tankene, men nå som vi nærmer oss kamp merker jeg det trykket, forventningspresset og den oppgaven som ligger foran meg. Så jeg er veldig glad for at jeg har hatt en bra treningsleir og er klar for oppgaven.

Brækhus vil ikke selv si hvor stort det er at hun har hovedkampen på det avsluttende HBO-stevnet.

- Det tror jeg du må spørre amerikanerne om, de som har vokst opp med boksing og HBO. Men HBO setter presedensen for all boksing og har gjort det de siste 40 årene med folk som Mohammad Ali, Joe Frazier, Oscar de la Hoya … Man kan bare ramse opp stornavnene.

Hun er uansett glad for at HBO bestemte at hennes kamp skulle være hovedkampen. I tillegg er det to andre kvinnerkamper under stevnet.

- Nå fant HBO at de skulle gå ut med et smell på kvinnefronten, så jeg gir jo bare tommelen opp for det. Det blir et enormt show, og det kommer til å være veldig stort for kvinneboksing framover, sier Brækhus.

Advarer

Cecilia Brækhus er storfavoritt mot polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak-Lopes. Det har vært en viss kritikk rundt valget av motstanderen. Svenske Mikaela Laurén kalte det for eksempel «latterlig».

Brækhus kommer imidlertid med en advarsel, og mener kampen blir tøffere enn mange i Norge tror.

- Hun er i enorm fysisk form. Det var vi klar over, hun går jo ned en vektklasse. Hun virker sulten og er veldig godt forberedt, sier 37-åringen.

38 år gamle Magdziak-Lopes har 18 seire, 3 tap og 4 uavgjort i sin proffkarriere.

Brækhus minner om at hun tidligere har slått Kali Reis, kvinnen som var Brækhus’ forrige motstander i Los Angeles og som fikk «The First Lady» til å ta telling for første gang i karrieren.

- Magdziak-Lopes har vært ute en vinternatt før. Det blir ikke en enkel kamp for meg, dette, sier Brækhus.

Svaret kommer natt til søndag norsk tid. Nettavisen er på plass på StubHub Center og vil gi fyldig dekning av kampen.