*Nettavisen* Sport.

Pacquiao saksøkes for å ha holdt skade skjult

To privatpersoner hevder at bokseren Manny Pacquiaohan ved ikke å si fra om skaden svindlet billettkjøpere, TV-seere og gamblere. Søksmålet ble levert i Nevada tirsdag. Foto: John Gurzinski (AFP)

To personer i Nevada har saksøkt bokseren Manny Pacquiao for å ha holdt sin skulderskade skjult før storkampen mot Floyd Mayweather sist helg.

De hevder at han ved ikke å si fra om skaden svindlet billettkjøpere, TV-seere og gamblere. Søksmålet ble levert i Nevada tirsdag, og det kreves et stort millionbeløp i erstatning på vegne av alle som ble skadelidende.

Pacquiao opplyste ikke til den lokale boksekommisjonen i Nevada at han slet med en skade, slik han egentlig var forpliktet til. Dagen før kampen krysset han «nei» på et skjema der han skulle oppgi eventuelle skader. Samtidig fikk han USAs antidopingbyrås (USADAs) tillatelse til å ta injeksjon mot smertene i skulderen.

Mayweather tok en enstemmig poengseier mot den filippinske nasjonalhelten i en kamp som ikke levde opp til de enorme forventningene. Den ble markedsført som «århundrets kamp» og ble den mest innbringende i boksehistorien.

Etterpå ble det kjent at Pacquiao bokset med en delvis avrevet muskel i skulderen og at han må opereres. Det vil sette 36-åringen utenfor i ni til tolv måneder. Skaden skal han ha pådratt seg under trening tre uker før kampen.

- Jeg møter ham igjen om et år, etter operasjonen, tekstet Mayweather til en ESPN-journalist.

Det er i strid med den amerikanske 38-åringens uttalelse etter lørdagens kamp, da han meldte at han akter å legge opp etter å ha bokset en siste gang i september.

Med en seier til vil han tangere bokselegenden Rocky Marcianos statistikk på 49 seirer i like mange proffkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag