RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot anklager om kampfiksing

UFC-president Dana White klinte til på direkten.

Anderson Silva har i flere år vært regnet som verdens beste MMA-fighter.

Derfor var det svært mange som ble overrasket da mellomvekteren tapte UFC-tittelkampen mot Chris Weidman nylig, til tross for at flere eksperter trodde amerikaneren kom til å vinne kampen.

Med overraskende resultater, følger også en del konspirasjonsteorier, og enkelte har ymtet frampå om muligheten for at den brasilianske superstjernen tapte med vilje da han ble slått ut i andre runde.

- Fullstendig idiot
UFC-president Dana White gikk allerede rett etter kampen hardt ut mot dem som trodde dette var kampfiksing.

I et intervju med Highly Questionable denne uken fortsatte White sin tirade mot anklagene.

- Hvem er det som fikser en kamp ved å bli brutalt knocket ut? Vet du hvor dum du må være for å i det hele tatt tenke det? Du må være fullstendig idiot, raste White.

Den frittalende UFC-presidenten gikk spesielt hardt ut mot et panel som på Sports Illustrated snakket om muligheten for kampfiksing.

- For det første, så dette ut til å være folk som dekker tennis - ikke kampsport. Man skjønte også at de ikke hadde sett kampen. At noen som skal være troverdige, som Sports Illustrated, går ut og sier noe så dumt uten å ha sett kampen, sier bare hvor dårlig journalistikken er om dagen. Det handler mer om sjokk enn om fakta.

Var suveren
Det er allerede bestemt at Anderson Silva, som var mester i mellomvektsklassen fra 2006 før han møtte Weidman, får omkamp i Las Vegas 28. desember.

Silva har en enormt stor stjerne i Brasil. Nylig uttalte hans manager at det kun er Neymar som kan måle seg med figherens popularitet blant idrettsfolk i det fotballgale landet.

38-åringen er kjent for iblant å drive gjøn med motstanderne sine. Det gjorde han også med Chris Weidman, før det plutselig smalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere