*Nettavisen* Sport.

Se innveiingen før gigantkampen

Jon Jones og Daniel Cormier nektet å se hverandre i øynene.

03.01.15 02:09
HTML EMBED

Allerede før lørdagens UFC-stevne i Las Vegas, er det opplest og vedtatt at kampen mellom Jon Jones og Daniel Cormier blir den største i 2015.

Jones er tittelholder i lett tungvektklassen og regnes som den beste MMA-fighteren i verden, kilo for kilo, mens Cormier er en tidligere olympisk bryter, som har gjort enorm suksess etter overgangen til MMA.

35-åringen er tidligere tittelholder i Strikeforce' tungvektsklasse og er ubeseiret i sin MMA-karriere. Nå får han bryne seg det som utvilsomt er hans tøffeste motstander så langt i karrieren.

Trygg faceoff
Begge fighterne kom seg alle under vektkravet på snaue 93 kilo, og alt ligger dermed til rette for en fantastisk tittelkamp lørdag.

Duoen har havnet i klammeri når de tidligere har stilt seg opp ansikt til ansikt for fotografering, og valgte derfor å stå skulder ved skulder og med ansiktene i forskjellige retninger etter fredagens innveiing.

Kjedelig for fansen som hadde håpet på enda mer bensin på bålet, men kanskje også greit å vente med kampen til lørdag.

Se innveiingen i videovinduet øverst (Cormier og Jones tar over showet etter 29.30)

(artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN FACEOFF: Jon Jones (t.v.) og Daniel Cormier har havnet i klammeri tidligere. Under fredagens innveiing valgte de å være på den sikre siden, ved ikke engang å se på hverandre.


Jon Jones virket selvsikker da han snakket med Joe Rogan på scenen etter innveiingen.

- Jeg har definitivt planer om å oppnå store ting, og jeg vet at å oppnå store ting ikke kommer av seg selv. Jeg venter ikke at dette skal bli en enkel utfordring, men jeg gleder meg og tror jeg kommer til å gå seirende ut.

Noe mer oppildnet var Daniel Cormier, som virket emosjonell sammenlignet med en avbalansert Jones.

- Planen min er å fortsette karrieren ubeseiret. Det sier mye at disse folkene heier på meg når de ikke liker meg engang. De bare hater Jon Jones, sa en oppildnet Daniel Cormier.

Like etter innveiingen var over, postet UFC-president Dana White en video på Instagram. Den viste at ikke alt gikk gemyttlig for seg på bakrommet før Jones og Cormier gikk på scenen.

HTML EMBED

These guys won't stop!!! This just happened in the fighter meeting and this NEVER happens. #UFC182 #ufc

A video posted by Dana White (@danawhiteufc) on Jan 1, 2015 at 4:59pm PST


Anstrengt forhold
Mye av grunnen for den store interessen rundt kampen er det som skjedde mellom de to under en pressekonferanse i Las Vegas i sommer. Da duoen skulle stå ansikt til ansikt foran presse og fans, endte det med at de startet kampen noen måneder for tidlig. Sikkerhetsvakter måtte dra Jones og Cormier fra hverandre.

Også under torsdagens pressekonferanse ble det hett mellom de to. UFC-president Dana White måtte først gå mellom og skille de to, men forlot dem alene på scenen skulder til skulder for å posere foran pressen. Det burde han ikke ha gjort.

Da de sekunder senere sto ansikt til ansikt igjen, kom White løpende tilbake og hindret et nytt slagsmål.

UFC 182 kan du se på C More Extreme fra 04.00 natt til søndag. Jones og Cormier går trolig i buret rundt klokken seks søndag morgen, norsk tid.

Slagsmålet i sommer:

HTML EMBED


Torsdagens pressekonferanse:

HTML EMBED


Se minidokumentar og alt du trenger å vite om kampen:

HTML EMBEDHer er alle kampene på lørdagens stevne. Du kan se de fem siste kampene på C More Extreme fra 04.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag