RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendte Brækhus-kompis i bakken fire ganger

MESTER: Vladimir Klitskjo sender Kubrat Pulev i bakken, og kan fortsatt smykke seg med tittelen som tungvektsmester.
MESTER: Vladimir Klitskjo sender Kubrat Pulev i bakken, og kan fortsatt smykke seg med tittelen som tungvektsmester. Foto: Fabian Bimmer (Reuters)
Vladimir Klitskjo er fortsatt kongen av tungvekstboksing.

Tungvektsmesteren Vladimir Klitskjo lot seg ikke pille på nesen av frittalende Kubrat Pulev lørdag. Ukraineren forsvarte sine VM-titler med knockout i femte runde

Før storkampen i Hamburg hadde Pulev hevdet at Klitsjkos tid som boksemester var over. Men den 33-årige bulgareren fikk bevist at han tok feil.

Klitsjko er verdensmester i forbundene WBA, WBO og IBF. 38-åringen har ikke tapt en kamp på over ti år, og allerede i første runde sendte han Pulev i gulvet to ganger.

I tredje runde måtte Pulev reise seg nok en gang da Klitsjko traff ham med en venstre hook, men det samme klarte han ikke i den femte.

Bulgareren klarte ikke å komme seg opp igjen ved egen hjelp, og dermed stoppet dommeren kampen.

Dermed måtte Pulev, som til daglig trener sammen med Cecilia Brækhus i Berlin under ledelse av Otto Ramin, spise i seg stoltheten og innse at han ennå har et godt stykke opp til den ubestridte tungvektsmesteren.

Den norske boksedronningen har vært med Pulevs team i Hamburg under oppkjøringen til tittelkampen, men så selve matchen på tv hjemme i Berlin.

- Klitsjko er i sitt livs form. Pulev gikk på en smell i den første runde og kom aldri skikkelig i gang. Sånn er boksing, Kubrat ble og litt ivrig og bokset med en veldig åpen guard, sier Brækhus til VG Nett etter kampen.

Hun skal selv i ringen allerede 29. november, når hun møter Jennifer Retzke i København.

Tapet for Klitskjo var Pulevs første tap på 21 kamper. Klitsjko forbedret sin statistikk til 63 seirer på 66 proffkamper. Hele 54 av dem er kommet på knockout. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere