RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier fra seg VM-tittelen i WBC

Foto: Ap
Sist oppdatert:
Vitalij Klitsjko har frasagt seg VM-beltet sitt.

Tungvektsmesteren i World Boxing Council (WBC), Vitalij Klitsjko, har frasagt seg VM-beltet sitt og blir nå kalt mester emeritus.

Den offisielle tittelen «tidligere mester», gir ham sjansen til en gang å komme tilbake i ringen, dersom han skulle ønske det. Men det er lite trolig at Klitsjko som satser på en politisk karriere i hjemlandet Ukraina, og som har sagt at han vil stille i kampen om å bli president, kommer til å ta opp boksingen igjen.

– Jeg sender en stor takk til WBC og president Jose Sulaiman for den støtten han har gitt meg og alle demonstrantene i Kiev den siste tiden. Vi kjemper en viktig kamp for frihet og demokrati, sier Klitsjko i en uttalelse.

– Jeg har fått en teoretisk mulighet til å komme tilbake i bokseringen av WBC, men jeg ser ikke for meg noe comeback. Nå er det politikken som blir min nye kamparena, sier Klitsjko.

Han er 42 år gammel og har vunnet 45 kamper (41 KO-seirer) som profesjonell. Han har bare to nederlag på kamplisten sin.

Broren Vladimir er innehaver av alle de andre store VM-titlene i profesjonell tungvektsboksing, og nå sier storebror Vitalij at det blir lillebror som skal holde familieæren ved like i bokseringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere