RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tysk-armeneren Arthur Abraham er tilbake på VM-tronen i super mellomvekt etter å ha slått Montenegros Nikola Sjekloca på poeng lørdag kveld.
Tysk-armeneren Arthur Abraham er tilbake på VM-tronen i super mellomvekt etter å ha slått Montenegros Nikola Sjekloca på poeng lørdag kveld. Foto: Tobias Schwarz (Reuters)

Skadd Abraham vant VM-tittel

Tysk-armeneren Arthur Abraham er tilbake på VM-tronen i super mellomvekt etter å ha slått Montenegros Nikola Sjekloca på poeng lørdag kveld.

Alle dommerne hadde Abraham som vinner, selv om han så å si ikke kunne slå et eneste slag med høyrearmen på grunn av en skade. I forberedelsene til kampen brakk han to fingrer i høyre hånd, og det er helt klart at skaden hemmet ham kraftig under kampen foran 5500 tilskuere i Berlin lørdag kveld.

Dommerne hadde Abraham, en tidligere stallkamerat av Cecilia Brækhus fra Sauerland, som vinner med 116-113, 116-112 og 119-110. Det var en klar seier med andre ord.

Fortjent

– Jeg må bare innrømme at jeg var ute av stand til å bruke høyreslaget mitt, sa Abraham som blir trent av Ulli Wegner, treneren som også hadde ansvaret for Brækhus tidligere. Nå har den norske verdensmesteren brutt med Sauerland, men Abraham er altså fortsatt i tyskernes stall og har vunnet VM-tittelen i World Boxing Organization (WBO).

– Det var en fortjent seier Abraham sikret seg. Han var den beste av oss. Jeg må innrømme det, sa 35 år gamle Sjekloca som gikk på sin andre nederlag som profesjonell.

Håper på storkamp

Nå håper Arthur Abraham på en skikkelig storkamp mot tyskeren Felix Sturm, mesteren i International Boxing Federation (IBF) i denne klassen. Det er mye som tyder på at en slik kamp kan gå i orden, men først må Sturm forsvare tittelen sin mot australieren Sami Soliman 31. mai.

De to møttes i februar, og da vant Soliman på poeng, men resultatet ble underkjent på grunn av en positiv dopingprøve fra australieren. Nå er det klart for omkamp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere