RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandalescener etter at McGregor ble slått

Sist oppdatert:
Fullstendig kaos i Las Vegas etter at Khabib Nurmagomedov beseiret Conor McGregor.

LAS VEGAS (Nettavisen): Et kaotisk masseslagsmål brøt ut etter at Khabib Nurmagomedov beseiret Conor McGregor på submission i Las Vegas tidlig søndag morgen, norsk tid.

I oppkjøringen til kampen har det vært svært dårlig stemning mellom de to leirene, blant annet etter at McGregor og hans gjeng gikk til angrep på en buss med UFC-fightere der blant andre Nurmagomedov satt i New York tidligere i år.

Iren har i tillegg snakket svært nedlatende om sin motstander, hans opphav og landsmenn fra Dagestan (Russisk republikk) i promoteringen av kampen.

McGregor angrepet

Nurmagomedov og hans lagkamerater ville derfor hevne seg etter at nattens kamp var over. Dermed utviklet det som skulle være et idrettsarrangement seg til å bli et gjengoppgjør.

Etter at seieren var i boks hoppet Nurmagomedov over burkanten og startet et masseslagsmål utenfor buret, da han gikk etter McGregors lagkamerat Dillon Danis.

Samtidig hoppet to av Nurmagomedovs lagkamerater, en av dem Zubaira Tukhugov, inn i buret og begynte å slåss med McGregor.

McGregor ble etter hvert ført til garderoben, mens Khabib til slutt ble hentet inn igjen i buret. UFC valgte imidlertid ikke å annonsere ham som vinner mens han sto i buret, og dagestaneren ble etter hvert ført ut til massiv pipekonsert fra publikum.

Nurmagomedov kan trolig vente seg en lang utestengelse og en saftig bot etter opptrinnet. Ifølge Dana White er dagestanerens lønn holdt tilbake av Nevada State Athletic (NSAC) Commission, mens etterforsking pågår.

FORKLARTE SEG: Khabib Nurmagomedov forklarte på pressekonferansen at han ble fornærmet av at Conor McGregor snakket nedlatende om hans religion, land og familie.

Slik forklarer Khabib kaoset

På pressekonferansen etter kampen svarte ikke Nurmagomedov på spørsmål, men kom inn og ga følgende tale.

- Jeg vil si unnskyld til Nevada State Athletic Commission og Las Vegas. Jeg vet at dette ikke er min beste side. Jeg er bare et menneske.

-  Jeg forstår ikke hvordan folk kan snakke om at jeg hoppet over gjerdet. Hva med at han snakket om min religion, mitt land, og min far. Han kom til Brooklyn og ødela en buss, men folk snakker om at jeg hoppet over buret. Jeg forstår det ikke. Faren min lærte meg om respekt. Alle som kjenner meg vet hvem jeg er.

- Jeg sa til dere at han og hele laget hans er tap-maskiner (klapper ut og gir opp). Når du setter han i en ukomfortabel situasjon, kommer han til å klappe ut. Hva skjedde i dag? De kaller ham verdensmester i to vektklasser, men i dag klappet han ut. Derfor er beltet her - ubestridt lettvektsmester.

-  Media har vært med på å forandre MMA. Dette er en respekt-sport - ikke en drittsnakkingssport. Jeg vil endre denne sporten. Jeg vil ikke at man skal snakke dritt om motstandere, religion, familie og nasjoner på den måten. Det er veldig viktig for meg. Jeg vet at faren min kommer til å knuse meg når jeg kommer hjem. Jeg beklager, Dana, sa Nurmagomedov, før han tok med seg beltet sitt og gikk.

White: - McGregor ville ikke anmelde

Minutter tidligere opplyste White at tre av Nurmagomedovs lagkamerater ble arrestert av politiet, men løslatt.

- De ble arrestert, men sluppet fri fordi Conor ikke ville anmelde dem.

UFC-presidenten beskriver kaoset etter kampen slik:

- Khabib hoppet over buret og gikk etter en av Conors gutter som sto og snakket dritt til ham, og da brøt helvete løs. Jeg vet ikke hva jeg skal si nå. Jeg blir helt syk av dette, sa White.

TUNG DAG: Dana White var langt nede på pressekonferansen etter stevnet.

- En fæl kveld for meg

White fortalte videre at han snakket med McGregor etter at kaoset var over.

- Jeg snakket med Conor, og han var sint på grunn av kampen. Ikke på grunn av slåssingen etter kampen.

- Angrer du på at dere brukte video av bussangrepet i promovideoer før kampen?

- Nei, det er en del av historien, sier White, men innrømmer at lørdagens skandale er skadelig for sporten på en kveld der svært mange seere som vanligvis ikke ser UFC, så kampen.

- Dette er ikke hvem vi er og hva vi står for. Uansett hvor mye stygge ting som sies, så fighter de, og så går vi videre. Dette er en fæl kveld for meg. Jeg skulle vært her og snakket om pay-per-view-tallene, men jeg bryr meg virkelig ikke om det.

På pressekonferansen ble det også stilt spørsmål om hvorvidt sikkerheten var god nok.

- Du kan forberede deg så godt du kan, og vi hadde et enormt politioppbud her i dag. Jeg skjønner ikke engang at byen kan ha vært trygg i dag, fordi det var så mange politifolk her. De gjorde en fantastisk jobb med å stoppe det som skjedde. Det er ikke så mye mer du kan gjøre når én bestemmer seg for å hoppe over buret på den måten.

Conor McGregor forlot arenaen uten å snakke med pressen natt til søndag, men på Twitter gjorde han det klart at han ønsker omkamp mot Nurmagomedov.

AVGJØRELSEN: Conor McGregor klapper ut og dommer Herb Dean går imellom.

Slik var kampen

Under et minutt tok det før Nurmagomedov gikk for den første nedtakningen i kampen. McGregor kjempet imot, men endte til slutt på bakken inntil buret.

Dagestaneren klarte ikke å gjøre mye skade, men tvang McGregor til å bære vekten hans gjennom hele runden, uten å gi iren mulighet til å komme seg på beina igjen.

Tidlig i den andre runden ble McGregor truffet av en kraftig høyre fra Nurmagomedov og var på vei til å gå ned. Dagestaneren forsøkte å følge opp med et kne mot en rystet McGregor, før han endte opp med en ny nedtakning.

Slagene regnet ned mot McGregor, som ble liggende på rygg i voldsomme problemer. Nurmagomedov forsøkte deretter å avslutte kampen med en kimura, men McGregor fikk etter hvert armen fri.

Den tredje runden foregikk stående, og begge fighterne så ut til å være slitne etter den intense andre runden. Nurmagomedov viste samtidig at han kan henge med de beste stående.

I den fjerde runden tok Nurmagomedov ryggen til McGregor og tvang ham til å klappe ut.

Deretter brøt det ut et voldsomt masseslagsmål i T-Mobile Arena.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere