*Nettavisen* Sport.

Slik forklarer han skandalen

Rousimar Palhares ber om tilgivelse.

14.10.13 10:49

HTML EMBED

Torsdag ble det klart at Rousimar Palhares er ferdig i UFC etter at han slapp sitt submission-grep mot Mike Pierce altfor sent under et UFC-stevne i São Paulo.

Siden den gang har brasilianeren blitt slaktet av en rekke eksperter og hans tidligere trener, Murilo Bustamante, har fortalt MMAmania at han til slutt ga opp Palhares.

Bustamante la blant annet ut om hvordan hans tidligere elev flere ganger gikk for hardt til verks mot lagkamerater på trening og til tross for psykologhjelp fikk han ikke skikk på 33-åringen.

- Han klappet på dommeren
Palhares har selv lagt ut en video på YouTube der han ber om tilgivelse og forklarer sin versjon av saken.

- Da jeg fikk posisjonen, holdt han tak i gjerdet for å unngå å falle. Dommeren gikk bort for å ta bort hånden hans. Akkurat i det dommeren gjorde det, snudde jeg meg for å gå for foten hans. Da jeg avsluttet rotasjonen, hadde dommeren fjernet hånden hans fra gjerdet og han falt.

Se kampen mellom Rousimar Palhares og Mike Pierce her (ekstern lenke)

- Da han gikk ned, måtte dommeren gå rundt på den andre siden. Det tok to sekunder. De to sekundene er grunnen til misforståelsen. Dommeren kastet seg inn og han fortsatte å klappe på ryggen til dommeren - ikke på meg.

Palhares hevder han kun så dette på TV og at han ikke oppfattet at Pierce febrilsk klappet ut. Videre sammenligner han Dong Hyun Kims knockout mot Erick Silva. med sin egen submission.

- Jeg beklager
33-åringen mener det var like ille at koreaneren fullførte et nytt slag mot Silva etter at brasilianeren allerede var ute. Palhares henvender seg også til motstander Pierce.

- Jeg gjorde ingenting for å skade ham. Jeg ville bare forsikre meg om at jeg vant. Alle som kjenner meg vet at jeg aldri ville gått inn for å skade en utøver.

Avslutningsvis kommer Palhares om en bønn til UFC-president Dana White.

- Dana White, hvis du mener at min oppførsel i kampen ikke var bra, ber jeg deg om å tilgi meg. Jeg beklager, ok. Likevel respekterer jeg UFC og Dana Whites avgjørelse, sier Palhares.

Motstander Mike Pierce vil mandag gjennomgå en MRI-scan hjemme i Oregon. Først da blir det klart hvor alvorlig skade Palhares har påført amerikaneren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.