*Nettavisen* Sport.

Slik reagerer Brækhus på utfordringen

UTFORDRER: Milkaela Lauren vil møte Cecilia Brækhus igjen. Brækhus svarer med latter.

Mikaele Laurén ønsker seg ny kamp mot Cecilia Brækhus.

Den svenske proffbokseren Mikaela Laurén slo Jennifer Retzke på teknisk knockout i femte runde i en VM-kamp i super weltervekt i Västerås lørdag kveld.

Nå utfordrer hun Cecilia Brækhus som verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse. Det svenske esset mener hun er klar for det etter tittelkampen i ABB Arena lørdag.

Kampen kom selvsagt helt i skyggen av tungvektsoppgjøret mellom Vladimir Klitsjko og Tyson Fury i Düsseldorf, men ikke desto mindre kunne Laurén løfte mesterbeltet til World Boxing Council (WBC) over hodet etter kampen.

Laurén har utfordret Brækhus en gang tidligere. De møttes i Rostock 30. oktober for vel fem år siden, og da ble Brækhus for sterk og vant på TKO i sjuende runde den gangen.

- Nå vil jeg ha Brækhus. Jeg kommer til å vinne den kampen også, skrek den nye svenske verdensmesteren etter å ha blitt den første bokseren som klarte å stoppe Retzke.

- Brækhus klarte ikke å stoppe den tyske jenta da de møttes for et år siden, minte Laurén publikum på.

Cecilia Brækhus reagerte slik på utfordringen:

Overlegen

Laurén var overlegen mot Retzke. Hun håpet på en kort og relativt enkel kamp, og det gikk som hun håpet. Det så ikke ut som om den lille forkjølelsen hun har slitt med i oppkjøringen til kampen, hadde noen betydning.

Svensken tok kommandoen fra start, og selv om det var Retzke som gikk mest framover i starten, var det Laurén som dominerte kampen. Hun slo både oftere og raskere og traff med de fleste av slagene sine.

Både i slutten av den første- og andre runde fikk hun inn flere fine slagserier. I tredje og fjerde runde var hun en klasse bedre enn Retzke, og i femte runde mente dommeren den tyske jenta hadde fått så mye juling at han like godt stoppet kampen.

Det var Retzkes tredje nederlag på 19 kamper. Hun har også en uavgjort kamp på rekordlisten sin.

Mester i et år

Michaela Laurén har vært verdensmester i klassen over Brækhus (går på vekt) i omtrent et år. Hun sikret seg tittelen ved å slå amerikanske Aleksandra Magdziak Lopez i november for vel et år siden. Før hun møtte Retzke lørdag kveld, har hun forsvart VM-beltet sitt en gang, mot amerikanske Victoria Cicneros.

Det er den samme bokseren Brækhus slo et halvt år før hun knocket Laurén i 2010. Den svenske jenta har altså slått flere av de sammen bokserne Brækhus gjorde seg ferdig med for flere år siden.

– Jeg har aldri vært en bedre bokser enn jeg er akkurat nå. Jeg er på topp, sa Laurén etter seieren lørdag kveld. Nå er hun klar for en returkamp mot den firedobbelte norske mesteren i weltervekt.

Kanskje det kan bli et nytt skandinavisk toppmøte om ikke så lenge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag