Søksmålene hoper seg opp for boksestjernene

Floyd Mayweather (til høyre) vant på poeng mot Manny Pacquiao etter det de fleste omtaler som en svært kjedelig kamp.

Floyd Mayweather (til høyre) vant på poeng mot Manny Pacquiao etter det de fleste omtaler som en svært kjedelig kamp. Foto: John Gurzinski (Afp)

Folk raser etter kampen mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao.

Stadig flere misfornøyde boksefans går rettens vei for å få tilbake utgiftene etter avsløringene om at Manny Pacquiao skal ha vært skadd før storkampen mot Floyd Mayweather.

Et gruppesøksmål i Illinois går imidlertid ikke bare utover bokserne. Også HBO og Showtime, som produserte sendingen, bli saksøkt av illsinte fans som betalte rundt 800 kroner for å se kampen.

I søksmålet heter det at de saksøkte har promotert, produsert og solgt boksekampen på en villedende og falsk måte.

- Alt for å maksimere pay-per-view-inntektene, står det.

I USA har det kommet minst fem gruppesøksmål, skriver nyhetsbyrået AFP. De ønsker millioner av dollar i kompensasjon for dem som kjøpte billetter, pay-per-view eller gamblet på utfallet av kampen.

- Ikke sant

Mayweather vant kampen relativt enkelt på poeng, men etter kampen ble det kjent at en skulderskade hadde holdt Pacquiao tilbake. Deretter tok det ikke lang tid før søksmålene kom rennende inn.

Pacquiaos advokat, Daniel Petrocelli, føler seg likevel trygg på at sakene blir avvist.

- De hevder at Pacquiao var skadd rett før kampen, og det er ikke sant. Han var skadd nesten en måned før kampen. Han ble undersøkt av leger og klarert til oppgjøret, sa Petrocelli.

Dollarglis

Mayweather forlot Las Vegas med en sjekk på over 700 millioner kroner. Totalsummen kan fort doble seg etter at pay-per-view-inntektene, billettsalget og andre inntekter er summert.

Også Pacquiao er ventet å tjene mer enn 700 millioner kroner, men om søksmålene blir tatt til følge, kan filippineren og hans team vente seg store erstatningskrav. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag