Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at storkampen mellom Gennady Golovkin og Saùl Canelo Alvarez endte uavgjort i Las Vegas natt til søndag.

Etter kampen var det bred enighet blant eksperter om at Golovkin hadde vunnet kampen, men dommernes poengkort viste 115-113 i favør Golovkin, 114-114 og den virkelige skandalen: Adalaide Byrd dømte 118-110 i favør av Canelo.

Dermed ligger det an til en omkamp - noe som betyr mer penger i kassen for både bokserne og Nevada State Athletic Commission, som setter opp dommerne i kampene.

Hansvoll: - Sjokkert

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll, som kommenterte kampen for Viasat, var blant de som reagerte på dømmingen.

- Det er en skandale og latterlig dømming. GGG er fortsatt kongen av mellomvekt. Canelo overbeviste ikke, skriver Hansvoll i en sms til Nettavisen.

Dette sa han rett etter at poengene ble lest opp av Michael Buffer i ringen:

- 118-110 til Canelo! Det er det verste jeg har hørt! Det er elendig dømming! En dommer hadde 115-113 til Golovkin, det samme som meg, og så er det en som ender opp med 114-114. Jeg synes rett og slett Golovkin blir bortdømt her.

- Jeg er skuffet, og én dommer har sett en helt annen kamp kan det virke som. 118-110! Jeg er sjokkert, rett og slett! Det er bare helt latterlig. Jeg blir helt oppgitt her, men det ender uavgjort. Jeg mener GGG skulle hatt denne seieren.

Hansvoll var ikke den eneste som reagerte. Flere eksperter, utøvere, promotorer og journalister tok til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye med dommeravgjørelsen.

Vil ha omkamp

Canelo Alvarez var imidlertid klar på at han vant minst halvparten av rundene.

- I de første rundene kom jeg ut for å se hva han hadde å by på, så begynte jeg å bygge på det, men jeg vant seks eller sju runder, helt klart, sa Canelo da han ble intervjuet i ringen.

- Det kunne virke som du innså at Golovkin ledet mot slutten av kampen og at du skrudde opp tempoet?

- Nei, ikke i det hele tatt. Det var for å være overbevisende og fastslå det jeg allerede hadde vunnet.

Les også: Oslo-fighter tapte på knockout

Golovkin tok ikke karrierens første uavgjort som noe stort nederlag, og fant trøst i at han beholder beltene sine.

- I dag ble det uavgjort, men jeg fokuserer på boksingen. Se, jeg har fremdeles beltene mine. Jeg er fortsatt mester og har ikke tapt, sa Golovkin, som mener Canelo ikke bidro nok til å gjøre kampen så actionfylt som den kunne vært.

Begge bokserne var klare på at de gjerne tar en omkamp.

Slik vurderte NA kampen underveis:

Til tross for at første runde ikke var spesielt aktiv når det kommer til slag landet, var nerven og intensiteten til å ta og føle på. En jevn runde, som bør ha gått til Canelo, ettersom han la mer i sine slag.

Også andre runde var relativt rolig, men Canelo landet tydelig et slag mot kroppen ti Golovkin, og begynte virkelig å få jabben til å fungere.

Golovkin pushet tempoet og fikk Canelo til å rygge i åpningsrundene. I tredje og fjerde runde så det også ut til at meksikaneren begynte å slite litt, pustet med åpen munn og ble truffet av flere slag enn i åpningsrundene.

I femte runde sto Canelo inntil tauene, og Golovkin landet en hard høyre, men meksikaneren smilte og ristet på hodet. Det samme gjorde GGG da meksikaneren gjengjeldte tjenesten.

GGG tok over

Canelo prøvde seg stadig med sin kraftfulle høyre, men slet med å lande noen av slagene han ladet opp skikkelig på, sett bort fra noen slag til kroppen i midtrundene.

Meksikaneren rygget stort sett gjennom hele kampen, men det gikk lenger tid mellom kontringsslagene for hver runde som gikk, og det var tydelig at han begynte å bli sliten.

GGG ga ikke sin elleve år yngre motstander en centimeter til å puste og var over Canelo så fort han prøvde å skaffe seg rom ved å rygge unna.

I tiende runde traff imidlertid Canelo med en kraftig høyre, som så ut til å ryste Golovkin et øyeblikk. 35-åringen så noe ustødig ut på beina, men det tok ikke mange sekundene før han fortsatte å gå etter meksikaneren.

I ellevte runde var Golovkin tilbake der han stort sett var gjennom hele kampen. Presset framover, og landet brorparten av slagene i sagvekslingene.

Canelo følte nok han trengte en knockout i siste runde for å vinne og kom aggressivt ut. Golovkin tok det imidlertid imot som en mester og fyrte tilbake med samme mynt. I sluttesekundene reiste publikum i T-Mobile Arena seg, mens begge bokserne svingte for en avslutning.