*Nettavisen* Sport.

«Tidenes beste» legger opp

Foto: Getty Images/All over Press

Sjekk de utrolige høydepunktene fra Fedor Emelianenkos karriere.

En av de flotteste ambassadørene for den stadig mer populære idretten Mixed Martial Arts, Fedor Emelianenko, har bestemt seg for å legge opp.

Den russiske tungvekteren gikk det som kan vise seg å bli hans siste kamp mot Pedro Rizzo fredag kveld og avsluttet med stil.

Allerede etter ett minutt og 24 sekunder var kampen avgjort på knockout etter at Fedor hadde langet ut et av sine fryktede slag.

- Jeg tror det er dags å slutte. Familien min har vært med å ta denne avgjørelsen. Døtrene mine vokser opp uten meg, og det er derfor det er dags å gi seg.

Den russiske legenden ble å hyllet av Vladimir Putin, som hadde funnet sin plass ringside før M1 Global-stevnet.

Her er den siste kampen:

HTML EMBED

Ubeseiret i ti år
På sedvanlig vis var Fedor borte og takket sin motstander ydmykt for kampen og så til at det gikk bra med brasilianeren etter knockouten.

Nettopp russerens ydmykhet overfor sine motstandere har vært en del av hans varemerke og noe av det som har gjort ham til kanskje verdens mest populære MMA-fighter de siste årene.

Resultatene taler også for seg. Mellom 2000 og 2010 gikk nemlig russeren, som har sin bakgrunn i Sambo og judo, 28 kamper uten å tape en eneste av dem.

Det var tapet for Fabricio Werdum i juni 2010 som ble starten på nedturen for legenden Fedor. To tap mot Antonio Silva og Dan Henderson fulgte, før Fedor forlot amerikanske Strikeforce og avsluttet karrieren med tre seiere i russiske M1-Global.

Legendestatus
Nå ser karrieren ut til å være over for Fedor, men kampene mot blant andre Mirko Cro Cop og Antonio Rodrigo Nogueria i Japan vil for alltid bli husket som noen av de beste og mest legendariske kampene noensinne.

Sports illustrated har kåret kampen mot førstnevnte til tiårets beste fight.

I tillegg til tungvektsbeltet i det japanske forbundet Pride har han også vunnet utallige priser som årets fighter, årets knockout og lignende.

Fedor valgte å aldri konkurrere i UFC, som i dag regnes som den beste MMA-organisasjonen,og har fått mye pes for det. Det er likevel vanskelig å argumentere imot at Fedor er en av de største fighterne gjennom tidene.

I denne dokumentaren kan du se noe av grunnen til at russeren har blitt så enormt populær:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.