*Nettavisen* Sport.

UFC-sjokk i Las Vegas

SJOKKSEIER: T.J. Dillashaw tok en overraskende seier mot Renan Barao. Foto: Stephen R. Sylvanie (Reuters / NTB scanpix)

- Den største overraskelsen og prestasjonen siden Buster Douglas slo Mike Tyson.

25.05.14 08:09

Renan Barao, ranket som UFCs tredje beste fighter og tittelholder i bantamvekt, var storfavoritt før møtet med amerikanske T.J. Dillashaw i Las Vegas natt til søndag.

Mange eksperter så på kampen som en "mismatch" og trodde 28 år gamle Dillashaw, et medlem av Urijah Fabers Team Alpha Male, hadde lite å stille opp med. Brasilanske Barao sto nemlig med utrolige 33 kamper på rad uten tap.

Dominerende Dillashaw
Det brydde imidlertid Dillashaw seg lite om og dominerte kampen fra start til slutt. Allerede i første runde gikk Barao i bakken etter å ha blitt truffet av en kraftig høyre fra amerikaneren, som har sin bakgrunn i bryting.

I femte runde kom avgjørelsen, da Dillashaw nok en gang lot slag og spark hagle mot mesteren. Barao, som aldri riktig kom seg etter sjokket i første runde, klarte ikke lenger å forsvare seg på en intelligent måte, og dommer Herb Dean gikk derfor inn og stoppet kampen.

UFCs ekspertkommentator Joe Rogan var en av de som virkelig lot seg imponere over Dillashaw.

- Det er trolig den beste prestasjonen jeg har sett. Det er den største overraskelsen og prestasjonen siden Buster Douglas slo Mike Tyson, utbrøt Rogan, som har det med å overdrive noe.

- En drøm
Den nye bantamvektmesteren var selvsagt svært fornøyd med sin prestasjon.

- Jeg har drømt om dette så lenge. Det er helt utrolig. Alt du trenger å gjøre, er å tro. Tro på det, og du kommer dit, sa Dillashaw.

Amerikaneren fikk også spørsmål om hvorfor han fortsatte å være så aggressiv og gå for avslutningen når han helt tydelig lå foran på dommernes poengkort.

- Det er slik jeg er. Jeg er aggressiv. Jeg vil avslutte alle kamper. Jeg vil aldri legge avgjørelsen i dommernes hender igjen, sa Dillashaw, som var involvet i et kontroversielt tap mot Raphael Assuncao i fjor høst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

DRØM: - Jeg har drømt om dette så lenge. Det er helt utrolig. Alt du trenger å gjøre, er å tro. Tro på det, og du kommer dit, sa Dillashaw. Foto: Stephen R. Sylvanie (Reuters / NTB scanpix)


For Renan Barao blir det nå tilbake til tegnebrettet. Etter at 27-åringen mistet sin tittel, står Brasil nå med bare ett av UFCs ni belter. Det tilhører fjærvektmester José Aldo. Barao lover imidlertid å komme sterkt tilbake.

- Det var en ordentlig tøff kamp, og i kveld var det hans kveld. Jeg må gratulere ham, men jeg kommer tilbake, sa Barao.

Cormier imponerte
Tidligere på kvelden brukte tittelkandidat i lett tungvekt, Daniel Cormier, Dan Henderson som en filledukke i nesten tre runder, før han kvelte ham ut med en rear naked choke.

Den tidligere olympiske bryteren Cormier står nå i rekken av fightere som ønsker seg en kamp mot verdens beste fighter, lett tungveketsmester Jon Jones.

Han må imidlertid stille seg bak Alexander Gustafsson i køen. ESPN skriver lørdag kveld at svensken har skrevet på en kontrakt som gir ham muligheten for omkamp mot Jones og at kampen vil finne sted 30. august i Las Vegas. Det eneste som mangler nå, er Jones' underskrift.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag