UFC-stjerne testet positivt

TESTET POSITIVT: Chael Sonnen har avlagt positiv dopingprøve, men hevder sin uskyld.

TESTET POSITIVT: Chael Sonnen har avlagt positiv dopingprøve, men hevder sin uskyld. Foto: Jared Wickerham (Afp)

Chael Sonnen avla positiv dopingprøve.

Chael Sonnen er en av MMA-utøverne som har hatt dispensasjon til å ta tilskudd av testosteron.

Da Nevada State Athletic Commission besluttet å forby testo-tilskuddet i februar, betød det en annen hverdag for fightere som nevnte Sonnen, Dan Henderson, Frank Mir, Antonio Silva og Vitor Belfort.

Etter at det tirsdag kveld ble kjent at Sonnen hadde testet positivt på en dopingprøve i mai, var han kjapt ute med en forsvarstale og hevdet han trengte å ta stoffene han testet positivt på i en overgangsfase etter testokuttet.

Anastrozole og Clomiphene er stoffene Sonnen testet positivt på, og han kan derfor ikke møte Vitor Belfort på UFC 175 5. juli.

- Dette er ikke prestasjonsfremmende dop. Dette er ikke anabole steroider av noe slag. Kommisjonen forandret reglene, og de må jeg følge. Det er jeg helt klar over, men det er en overgangsperiode. Dette er medisiner jeg måtte ta for å leve et sunt liv. Hvis du spør meg om å velge mellom idretten og et sunt liv, må jeg velge helsa, sa Sonnen til Fox Sports 1.

Les mer om Testosterone replacement therapy her

Sonnens lege skal ha gitt ham beskjed om at han måtte krysse en "50-dagers bro", der han måtte ta Clomiphene og HCG. 1. mai skulle prosjektet være over, og alle spor skulle være borte ti dager senere. Testen ble gjort 23. mai.

Se hele Chael Sonnens forsvarstale her:

HTML EMBED


Ikke uventet, gikk ikke UFC-president Dana White spesielt hardt ut mot Sonnen. Mens dopingproblemet i MMA stadig ser mer alvorlig ut, legger idrettens mektigste mann skulden på kommisjonen.

- Jeg ble ikke sjokkert. Dette har ligget i luften. Dette var lovlig. TRT var lovlig, men kommisjonen bestemte seg for å gjøre det ulovlig. Det er imidlertid vanskelig å stoppe virkningene av det umiddelbart. Det går ikke bort med en gang.

- Jeg skulle ønske kommisjonen aldri lot noen bruke TRT til å begynne med. Når de gjorde det ulovlig, gjorde de ikke en god nok jobb med å hjelpe de som brukte det.

Sonnen har varslet at han kommer til å anke dommen og vil kjempe for å gå kamp allerede i starten av juli.

Spørsmålet er imidlertid om motstander Vitor Belfort, som også er en tidligere TRT-bruker, klarer å få sin lisens til å gå kampen. Wanderlei Silva, som egentlig skulle møte Sonnen, nektet å ta en dopingtest nylig og ble fjernet fra kampen. Farsen er dermed komplett.

Se intervju med UFC-president Dana White her:

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.