RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UFCs nye kjæledegge vant igjen


NY SEIER: Unggutten Sage Northcutt er en ny stjerne på UFC-himmelen.
NY SEIER: Unggutten Sage Northcutt er en ny stjerne på UFC-himmelen.
Sist oppdatert:
Sage Northcutt hadde ingen problemer med å slå Cody Pfister.

Sage Northcutt (19) har kommet som en komét inn i MMA-verden denne høsten.

Lettvekteren, som først ble presentert for UFC-fansen gjennom reality-programmet Dana White: Looking for a fight i høst, gikk sin andre UFC-kamp natt til fredag.

Northcutt: - Som planlagt
Bryteren Cody Pfister var motstander, og det var liten tvil om at Northcutt igjen hadde fått en motstander han i utgangspunktet skulle ha få problemer med å slå.

Det hadde han heller ikke.

Etter en jevn førsterunde der amerikanerne sikret hver sin nedtakning, satte Northcutt inn nådestøtet i andre runde og tok seiren via giljotin.

- Jeg hørte at han var bryter, så jeg ventet at han ville ta meg ned. Jeg kom tilbake på beina inntil buret og kan nok jobbe mer med fotarbeidet, men det gikk som planlagt. Da han skjøt for den andre nedtakningen, satt jeg giljotinen, sa Northcutt.

19-åringen sa videre at han håper å være tilbake i buret allerede om en måned eller to.

- Latterlig
Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for all blesten rundt Sage Northcutt. James Krause, UFC-fighter fra samme vektklasse skrev følgende på Twitter underveis i kampen:


(artikkelen fortsetter under videoen)

Namajunas dominerte
Like bra gikk det ikke for en annen av UFCs unge, fredamstormende talenter, Paige VanZant.

Den populære 21-åringen, som trener med blant andre Chad Mendes og Urijah Faber i Team Alpha Male, fikk en grundig lekse av Rose Namajunas.

VanZant viste hjerte og kjempet seg ut av flere submission-forsøk, men måtte i femte runde gi tapt for en rear naked choke.

Namajunas nærmer seg nå tittelkamp mot polske Joanna Jedrzejczyk, som satt ringside i Las Vegas.

- Jeg visste at armbars ville være der hele dagen. Men på et bilde jeg så Paige stå med armene i været, syntes jeg armene hennes så litt gummi-aktig ut, så jeg tenkte hun ville være ganske myk og fleksibel. Jeg visste at jeg ikke kunne bli motløs hvis jeg ikke fikk det til med en gang, sa Namajunas.

(artikkelen fortsetter under videoen)Kveldens bonuser
I stevnets nest siste kamp sikret Michael Chiesa seg en imponerende submission-seier mot Jim Miller. Duoen kunne også innkassere bonus for kveldens beste kamp.

Bonus fikk også Rose Namajunas og Tim Means for sine prestasjoner. Sistnevnte knocket ut John Howard i andre runde.

Torsdagens UFC-stevne var bare det første av tre UFC-stevner denne uken. Fredag slåss Frankie Edgar og Chad Mendes om retten til å møte vinneren av José Aldo og Conor Mcgregor.

Lørdag møtes nettopp Aldo og McGregor til det som kan bli et av tidenes største UFC-stevner. Samme kveld forsvarer Chris Weidman sin mellomvekttittel mot Luke Rockhold.

Pressekonferansen etter nattens stevne:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere