RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha MMA i OL

Foto: Ap/scanpix
Sist oppdatert:
- Vi tror virkelig sporten har en olympisk framtid.

Kampsporten Mixed Martial Arts (MMA) håper å komme inn i varmen for deretter å komme inn på det olympiske programmet i løpet av 20 år.

Det er Mark Fischer, direktøren for Ultimate Fighting Championship (UFC) i Asia og Stillehavsregionen, som forteller at opprettelsen av et internasjonalt forbund for MMA samt stor utbredelse av sporten har gjort en OL-tilnærming mulig.

- Jo, nå tror vi virkelig på at MMA har en olympisk framtid. Hovedårsaken er at dette er en idrett som har utbredelse over så å si hele verden. Interessen for MMA er økende, og det er også investeringene i denne idretten. Det forteller oss at vi er på vei til å få den tyngden som må til for å få innpass i den olympiske bevegelsen, sier Fischer.

MMA er uten tvil en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere