RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil se kvinne mot mann i UFC-buret

USANNYNLIG? UFCs ekstpertkommentator sier han gjerne vil se en kamp mellom Ronda Rousey (til venstre) og Bryan Caraway (til høyre).
USANNYNLIG? UFCs ekstpertkommentator sier han gjerne vil se en kamp mellom Ronda Rousey (til venstre) og Bryan Caraway (til høyre).
Sist oppdatert:
- Jeg mener folk skal få lov til å gjøre hva de vil, sier UFCs ekspertkommentator.

UFCs ekspertkommentator Joe Rogan er ikke fremmed for å komme med kontroversielle uttalelser.

47-åringen, som i tillegg jobber som komiker, podcast-vert og skuespiller, har de siste årene oppnådd minst like stor stjernestatus som utøverne han kommenterer - mye fordi han er svært frittalende.

FRITTALENDE: Joe Rogan kommer ofte med kontroversielle utspill i sin podcast. Nå sier UFC-kommentatoren at han ikke hadde hatt problemer med å se en kamp mellom den kvinnelige utøveren Ronda Rousey og den mannlige utøveren Bryan Caraway.

I en av ukens utgaver av podcasten Joe Rogan Experience, kom Rogan med noen tanker rundt rivaliseringen mellom UFC-fighterne Bryan Caraway og Ronda Rousey.

Caraway er kjæreste med den kvinnelige UFC-fighteren Miesha Tate, som har tapt to kamper mot nettopp Rousey.

Allerede før det første møtet mellom Rousey og Tate, var det svært anspent stemning mellom kjæresteparet Tate og Caraway og tittelholder Rousey.

- Folk bør få gjøre hva de vil
Rogan hevder han ikke hadde hatt noe imot å se en kamp mellom Ronda Rousey og Bryan Caraway i UFCs oktagon.

- Jeg mener det skal være lovlig å ri på okser, jeg mener du skal få lov til å hoppe på BMX, du bør ha lov til å gjøre akkurat hva faen du vil. Jeg mener at en dame på 61 kilo skal få muligheten til å møte en fyr på 61 kilo, sa Rogan.

- Jeg tenker at hvis Ronda Rousey og Bryan Caraway snakket nok dritt og bestemte seg for å gå for det, hadde jeg ikke hatt noen problemer med det, fortsatte han.

Svært lite sannsynlig
Om en slik kamp er realistisk, er en helt annen sak. Selv om MMA i seg selv er en omdiskutert sport, er UFCs ledelse svært forsiktig med å gjøre radikale endringer.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

President Dana White måtte for eksempel overtales og overbevises før han tok kvinner inn i organisasjonen i fjor. White er også svært skeptisk til å signere den enarmede fighteren Nick Newell.

Til tross for at UFC av kritikere stemples som meningsløs vold, kan organisasjonen vise til en imponerende skadestatistikk. Ingen utøvere er har mistet livet eller blitt påført akutte, livstruende skader i en UFC-kamp.

I et intervju med Fighters Only i 2012 fikk Dana White spørsmål om han har forberedt seg mentalt på et eventuelt dødsfall i UFC i framtiden.

- Absolutt. Vil du vite hvor mye vi tenker på det? Vi tenker så mye på det at vi overdriver med medisinske tester og sikkerhet, svarte White.

(Se intervjuet her)


White er klar på at MMA er tryggere enn for eksempel amerikansk fotball og boksing.


Basert på hvor opptatt UFC-presidenten er av sikkerheten i sporten, virker det dermed svært usannsynlig at Joe Rogan noen gang får se kvinne mot mann i organisasjonen.

Det finnes imidlertid de som er villig til å tøye strikken langt når det gjelder kampsport og nye ideer. Under finner du noen gode eksempler.

X Arm tilbyr sine seere håndbak og MMA i ett:


Dersom det ikke er underholdene nok, kan russiske Hip Show være et alternativ. Her slåss utøverne på lag i en slags hinderbane:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere