*Nettavisen* Sport.

Kan bli dobbel cupmester

Foto: (FOTO: Gorm Kallestad/Scanpix)

Morten Fevang er allerede dansk cupmester av året. Og fortsatt lever håpet om en norsk triumf.

26.07.07 07:26

ROSENBORG – ODD GRENLAND 1-2:

TRONDHEIM (Nettavisen): Fevang ble hentet tilbake til Odd Grenland for å være med på å redde klubben fra nedrykk. Han startet jobben som redningsmann med å sørge for cupavansement.

- Denne vitamininnsprøytingen trengte vi. Å slå Rosenborg ut av cupen på Lerkendal gjør godt for selvtilliten og er virkelig noe å bygge videre på. Jeg tror det skal bli morsomt å være Odd Grenland-spiller utover høsten, sier midtbanekjempen, som ikke vil være med på at han er kommet tilbake til Skien for å redde gammelkubben fra nedrykk.

Fikk troen
- Jeg skal gjøre mitt som en del av et mannskap bestående av mange gode fotballspillere. Sammen skal vi sørge for mange seire i ukene som kommer, sier 32-åringen, som virkelig satte fart i lagkameratene da han stanget inn utligningsmålet for gjestene etter en drøy times spill på Lerkendal.

- Da fikk vi virkelig troen på at dette kunne gå veien. Etter et konstant Rosenborg-press i første omgang, kom vi mer med i spillet etter hvilen. Vi spilte klokt og lå kompakt defensivt. Samtidig kjørte vi kontringer når muligheten bød seg. Og på toppen av det hele; vi omsatte de sjansene vi skapet i mål. Helt i tråd med taktikken vi hadde lagt opp til på forhånd, sier Fevang, som medgir at to scoringer på to sjanser er i overkant av det man tør håpe på før matchen blåses i gang.

To cupgull i år?
- Vi hadde flaks i kveld – ingen tvil om det. Men samtidig viste vi både oss selv og fotballnorge at vi kan spise kirsebær også med de antatt beste lagene. Det er godt å ha med seg i bagasjen når vi skal kjempe om seriepoeng og avansement i cupen, sier en strålende fornøyd Morten Fevang, som allerede har to cupgull i premieskapet: Ett med Odd i 2000 og ett med danske Odense så sent som i vår. Kanskje blir det to mesterskap på samme år?

- Det er langt igjen til cupfinalen ennå, men vi er fortsatt med i kampen om kongepokalen, smiler han.

Fornøyd trener
Trener Gaute Larsen er strålende fornøyd med å ha Morten Fevang tilbake i Skien.

- Morten er en erfaren spiller som oser av trygghet. Det smitter over på de andre spillerne og skaper ro i rekkene. Ikke uten grunn at han ble valgt til kaptein så å si med det samme han kom hjem igjen, smiler Odd-treneren, som også er fornøyd med debuten til klubbens andre nykommer.

- Stefan Bärlin (eks Start ,red anm.) har vært på kun en trening sammen med oss før denne kampen. Til tross for det synes jeg synes han løser en vanskelig oppgave på en flott måte. Dette lover virkelig godt, sier Larsen, som allerede lørdag får svar på om oppgjøret på Lerkendal var et vendepunkt for telemarkingene.

- Nå handler det om å nullstille seg raskest mulig å rette fokus mot møtet med Lillestrøm. Jeg har allerede begynt å glede meg, smiler han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.