Gå til sidens hovedinnhold

- Kan bli en av de beste spillerne i Europa

Manchester Uniteds norske unggutt høster skryt fra klubben, Solskjær og flere andre.

BENIDORM (Nettavisen): 16 år gamle Mats Møller Dæhli takket i fjor sommer ja til et tilbud fra Manchester United, og har nå etablert seg som en nøkkelspiller for Uniteds U18-lag.

Unggutten er regnet som ett av landets aller største talenter, og var for to år siden deltaker på Ole Gunnar Solskjærs Statoil-akademi, der et håndplukket antall unge spillere får vist seg frem.

- Veldig fornøyde
Solskjær har kun hørt positive ting fra United-hold om det norske stortalentet.

- De er veldig fornøyde med ham der borte. Jeg har snakket med Paul McGuinness og Jim Ryan, som styrer U18-laget, og reservelagstrener Warren Joyce. De beskriver ham som en positiv gutt, og det er aldri noen problemer. Mats vet at han er privilegert, og prøver bare å sluke til seg all læring. Det er artig at han tok sjansen, og det er artig å følge med, sier Solskjær til Nettavisen.

Han lot Dæhli få trene med Molde i fjor sommer, og forteller at de snakket mye sammen da tilbudet fra United kom på bordet.

- Jeg har vært og besøkt ham i Manchester, og jeg var en halvveis samtalepartner for ham da han fikk tilbudet fra United. Han er en veldig reflektert og fornuftig ung gutt, som jeg får mange gode rapporter på. Jeg så allerede på Statoil-akademiet for to år siden at han har alle forutsetninger for å bli en god fotballspiller, forteller Solskjær.

- En av de bedre
Magnus Wolff Eikrem har vært i samme situasjon som Dæhli, og dro til Manchester United i ung alder i 2006. Nå har Dæhli overtatt huset til Wolff Eikrem i Manchester, og der kan han bli værende en stund, skal vi tro Molde-spilleren.

- Han er en av de bedre jeg har sett. Han har alle muligheter, og er en veldig talentfull gutt, som er unorsk i spillestilen. Han trente med oss i sommer, og han klarte seg veldig bra. Men han er veldig ung, og jeg har ikke lyst til å legge noe ekstra press på ham, sier Eikrem til Nettavisen.

En som ser Dæhli mer enn de fleste, er Jason Freeman, skribent for United-nettstedet Stretford End Arising.

Han skryter voldsomt av den norske unggutten, som for øvrig er sønn av VG-kommentator Truls Dæhli.

- Han slet litt i førsten, men det er forståelig med tanke på at han hadde flyttet til et nytt land som ung gutt. Men han viste glimt av talent med en gang, og denne sesongen har han vært strålende. I kampene jeg har sett, har han vært så god at det er vanskelig å forstå at han bare er 16 år, sier Freeman til Nettavisen.

- Teknisk begavet
- Hvordan vil du beskrive styrkene og svakhetene hans?

- Han har fantastisk nærteknikk og blikk for spillet. I tillegg er han teknisk begavet, særlig for en på hans alder. Han må bli bedre på mye, men det er naturlig for en gutt på 16 år. Hvis han legger ned arbeidet som skal til, tror jeg han kan bli en av de beste spillerne i Europa, spår Freeman.

Freeman, som nesten alltid er til stede på Uniteds ungdomskamper, forteller at Dæhli imponerte stort da Uniteds U18-lag spilte FA Youth Cup-kamp mot Derby for to uker siden.

United vant kampen 2-1, og Dæhli var arkitekten bak gjennomspillet som skaffet United straffespark og det avgjørende målet.

- Da var Alex Ferguson på tribunen, og det sies at han kom inn i garderoben i pausen. Ferguson har ikke snakket om han til pressen, men det er forstått at hele trenerstaben har høye tanker om Dæhli, og forventer store ting av ham, avslutter Freeman.

Les også: Ti kjappe med Mads Møller Dæhli

P.S. Mats Møller Dæhli blir 17 år i mars, og kan da tilbys proffkontrakt.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken