*Nettavisen* Sport.

Kan bli idrettsminister

Foto: AFP/Scanpix

Er denne mannen løsningen på de rødgrønnes problemer i Sverige?

Oslo (ANB): Den olympiske høydemesteren Stefan Holm er lansert som ny idrettsminister, dersom de rødgrønne vinner valget i Sverige til helga.

Statsministerkandidat Mona Sahlin – som også er Socialdemokraternas partileder – vil ikke bekrefte opplysningene. Men overfor TV4-nyheterna går hun langt i å antyde at han er et brennhett navn for ministerposten.

- Han er en utrolig smart kar, som tenker på samfunnet rundt seg og som er en berikelse for en politiker som meg. Det er en spennende tanke å overlate posten som idrettsminister til en person med idrettsbakgrunn, og jeg har mine øyne på Stefan, sier Mona Sahlin til den svenske TV-kanalen.

Føler seg ikke kvalifisert
Selv understreker den tidligere høydestjernen at han ikke har fått noen henvendelse om dette. Men han legger ikke skjul på at han er smigret over at partiledelsen har tenkt tanken.

- Men akkurat nå kjenner jeg meg ikke tilstrekkelig kvalifisert for en slik jobb. Dels fordi jeg aldri har vært politisk aktiv, dels fordi jeg ikke har nok innsyn i den slags spørsmål. På sikt kan det kanskje være aktuelt å gjøre det. Men i dag virker det å være et altfor stort skritt å ta for min del, sier 34-åringen.

Han tok olympisk gull i Aten i 2004 og kan ellers skilte med både EM- og VM-sølv, samt fire VM-titler innendørs.

Promoterte «sossarna»
Temaet ble brakt på bane da Stefan Holm i forrige uke var med på å presentere Socialdemokraternas idrettspolitiske program.

- Jeg ja til å være med på dette da jeg likevel var i Stockholm. Men jeg har ingen planer om å fortsette med politikk. Det var mer tilfeldig, sier Holm til sin lokalavis Nya Wermlands-Tidningen.

Han avslører at han alltid har stemt på «sossarna», men er ikke medlem i partiet.

Idrettspolitiske synspunkter er imidlertid den engasjerte svensken proppfull av. For eksempel brenner han for høyere straffer til utøvere som doper seg, større muligheter for idrettsutøvere til å kombinere idretten med studier og ikke minst bedre tilgjengelighet for i det hele tatt å kunne bedrive idrett, noe han mener krever en mye høyere statlig støtte enn i dag. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.