Gå til sidens hovedinnhold

- Kan bli mer spennende enn jeg ønsker

En syk Petter Northug frykter formen ble igjen i Vancouver.

Det startet smått, men endte meget godt for Petter Northug (24) i Vancouver. Etter å ha vunnet den avsluttende femmila sist søndag, kunne han reise hjem fra OL med to gull, ett sølv og en bronse.

Med den solide formen Northug viste i OL-løypene i Whistler så det også ut til at verdenscupen sammenlagt skulle bli en ren formalitet, og at Norge skulle få sin første sammenlagtvinner i herreklassen siden Bjørn Dæhlie vant i 1999.

Nå kan det likevel bli spennende.

Les sportskommentaren: Den utrolige Petter Northug

- Må bli frisk
For mens en syk Petter Northug satt hjemme i Norge, kortet tsjekkiske Lukas Bauer ned Northugs forsprang fra 297 til 172 poeng.

Bauer ble nummer to på tremila i Lahti, og sikret seg dessuten bonuspoeng på flere innlagte spurter.

- Det ser lekent ut foreløpig, er Northugs første kommentar til Bauers poengfangst.

Men så innrømmer han at han ikke lenger er så sikker som han var for bare en uke siden.

- Jeg må bli frisk før torsdag. Ellers kan det bli mer spennende enn jeg ønsker, sier Northug til Nettavisen.

Lukas Bauer: - Sjanseløs mot Northug

775 poeng å kjempe om
Torsdag er det altså klassisk sprint i Drammen – et løp der Northug normalt skal skaffe seg mange poeng i forhold til Lukas Bauer.

Lørdag er det 50 km fellesstart i Holmenkollen, der det faktisk er mulig å sanke hele 175 poeng på grunn av fem innlagte spurter, mens det søndag er sprint i Holmenkollen.

Deretter gjenstår selve verdenscupfinalen i Sverige, som består av fire renn på fem dager og arrangeres som en miniutgave av Tour de Ski. I løpet av finaledagene er det mulig å skaffe seg 400 poeng.

Totalt er det altså hele 775 poeng igjen å kjempe om. Da holder ikke Northugs 172 poeng lenge om han ikke kommer seg på beina.

Ble igjen i Vancouver?
- Jeg er syk nå, men det er i hvert fall lenge til lørdag, så jeg bør være klar til da. Men det spørs om formen ble igjen i Vancouver, sier Northug til Nettavisen.

- Det er uansett bare Lukas Bauer som kan ta det ifra meg, sier trønderen – vel vitende om at fjorårets verdenscupvinner Dario Cologna heller ikke er mer enn 325 poeng bak.

Søndag er det stafetter i Lahti. Der deles det naturligvis ikke ut individuelle verdenscuppoeng.

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken